Preskoči na vsebino

Cerknica 1964/65 5. a razred

26. 08. 2010

Peti razredi so bili prvič v treh paralelkah. V Cerknico je prišla generacija, ki je prvi in drugi razred še hodila v šole v Otavah, Cajnarjih in Žilcah, tretji in četrti pa v Begunjah. Sedaj pa nas je v petem razredu bilo  nenadoma več, kot kadarkoli.

V 5. a razredu je bila razredničarka Tončka Jurkovič.

1. vrsta od leve: Silvo Mušič (Osredek), Rado Klančar (Osredek), Peter Berzek (Osredek)

2.  vrsta od leve: Anđelka Ljubičič (Cerknica), Milka Hiti (Ravne), Vera Zalar (Cajnarje), Angelca Doles (Pikovnik), Lidija Hiti (Cajnarje)

3.  vrsta od leve: Tovarišica Marija Lavrenčič, Jože Korošec (Kržišče), Fanika Anzeljc (Otave), Marinka Meden (Kržišče), Ivanka Debeljak (Koščaki), Franci Korošec (Begunje).

4. vrsta od leve: Marta Turšič (Begunje), Marjan Kraševec, Tone Korenčan (Topol), Blanka Stražiščar (Stražišče), Marta Katern (Dolenje Otave), Miro Kranjc (Begunje), Branko Milavec (Osredek), Marjan Bajc (Bezuljak).

5. vrsta od leve: Franc Nared (Slugovo),  Anton Meden (Gornje Otave), Bernarda Klančar (Osredek), Jani Rudolf (Kremenca), Nejc Petrič (Begunje).

Zanimivo, samo Anđelka je bila iz Cerknice, vsi ostali so bili vozači.

____________________________________________________________

Tovarišica  Lavrenčič je bila  na šoli še precej nova. Na fotografijah smo jo zasledili v preteklem letu.
V glavnem so bili to moji sošolci že iz tretjega razreda, v Begunjah.
Braneta imam v lepem spominu. Prav žal mi je, da se po šoli nisva nikoli več videla.
Jani in Nejc

Z Marijo sva napela ves svoj spomin, da sva nekako ugotovila, katerega leta so posnetki nastali in da sva se vsaj približno lahko spomnila imen sošolcev iz paralelke. Bolj težko nama je šlo,  priskočili sta  Nataša in Ivanka in pomagali razrešiti vse uganke.

Kraj: Cerknica
Datum: pomlad 1965
Avtor: Jože Žnidaršič st. (dopolnjeno 2. 2. 2011)
Zbirka: Vlasta Kebe
Skenirano: 15. 5. 2010
Oblika:  fotografija

One Comment leave one →
  1. 26. 08. 2010 09:36

    Ha, Natašo imamo na fotografijah v 6., 7. in 8. razredu. Ni pa na nobeni fotografiji iz petih razredov. V katerem od petih razredov je bila?

    Všeč mi je

Dodajte komentar