Preskoči na vsebino

1963 Cerknica – Na ples in veselico v Brestovo restavracijo

16. 01. 2019

Sredi, verjetno kakšnega nedeljskega ali praznič­nega dne je neznani fotograf ujel trojico, ki se je odpravila na ples v Brestovo restavracijo.

V Brestovi restavraciji, zadaj desno na fotografiji, so bile kar pogosti plesi in veselice. Pred vhodom je že nekaj obiskovalcev. To je bil čas, ko so bili osebni avtomobili še zelo redki, na veselico, ples, v kino se je šlo peš, prehoditi par kilometrov sploh ni bil problem, ali kvečjemu s kolesom. Tako okolica rajanja na fotografiji ni natrpana z avtomobili, kot je to primer dandanes. Takih prireditev danes ni več, izjema so le v poznem poletju in na začetku jeseni gasilske veselice.

Moralo je biti ali spomladi ali pozno jeseni, saj na drevju v ozadju ni listja, pa tudi gospe sta še bolj zimsko oblečeni.

Od leve: Micka Zabukovec iz Cerknice in Andrej Zabukovec iz Grahovega (po poroki sta živela v Dolenji vasi), sta večkrat vzela s seboj na prireditve sosedo Marijo Martinčič iz Dolenje vasi.

Kraj: Cerknica
Datum: 1963
Avtor: neznan
Zbirka: Marija Perko
Skenirano: 21. 11. 2018
Oblika: fotografija

One Comment leave one →
  1. Drago permalink
    16. 01. 2019 08:44

    Tale Marija je pa morala imeti gužvo s soplesalci.
    Drugače se pa tudi jaz spomnim plesov v Brestovi menzi. Očitno so kar trajali, jaz sem tja zahajal 10 let in več kasneje.

    Liked by 1 person

Dodajte komentar