Preskoči na vsebino

Cerknica 1982/83 – 6. a razred

10. 06. 2024

V šolskem letu 1982/83 z razredničarko Majo Milavec, v zelenju šolskega vrta slikan 6.a razred.

Skupaj z učenci iz Begunj in ostalih hribovskih vasi so postali pravi prijatelji, povezani med seboj, mogoče celo malce grebatorski. Vodila jih je razredničarka Maja Milavec. Vse leto so bili zelo prizadevni v raznih šolskih akcijah, saj je bila nagrada za oddelek, ki bo zbral največ točk, enodnevni izlet v Umag. Tako so po hišah zbirali star papir, prodajali novoletne voščilnice, zbirali denar za Rdeči križ … in na koncu uspeli. Prislužili so si plavanje v Umagu. Nepozabno doživetje. Umag se je v vseh teh letih, ki so od takrat minila, povsem spremenil, a pomol in betonirana plaža, kjer so se kopali, še kljubujeta času. Tam je še danes tako kot leta 1983, le oni so malenkost drugačni. Spomini pa ostajajo. Mivka, plitko morje, nagajivi sošolci, poli salama in pingo sok. Zakon!

To so bili časi, ko so si z veseljem brezplačno posojali zvezke in se tudi popoldne dobivali pri komu doma in se skupaj učili. Starši se takrat s šolo niso ukvarjali, o kakšnih inštrukcijah ni bilo ne duha ne sluha. To so bili res drugi časi. Z veseljem jih obujajo vsakih pet let na obletnicah valete.

Razredničarka Maja Milavec.

  • Sedijo: Andrej Širaj (Cerknica), Jernej Šmalc (Cerknica), Katarina Lovko (Dolenje Jezero), Alenka Šustar (Cerknica) in razredničarka Maja Milavec.
  • Druga vrsta: Violeta Bahunek (Cerknica), Klara Rovan (Cerknica), Damjana Zrimšek (Gorenje Otave), Miro Kos (Cerknica) in Romana Oblak (Cerknica).
  • Tretja vrsta: Tina Perko (Dolenja vas), Sonja Knap (Mahneti), Mihaela Obreza (Cerknica), Breda Braniselj (Dolenje Jezero), Jože Brence (Cerknica) in Martina Koščak (Gorenje Otave).

  • Sedijo: Jolanda Vučenovič (Cerknica), Marta Škrlj (Cerknica), Andreja Žnidaršič (Dolenja vas) in Eva Braniselj (Dolenja vas).
  • Druga vrsta: Jože Stražišar (Štrukljeva vas), Marko Švigelj (Cerknica), Emil Meden (Selšček), Samo Strgulc (Selšček), Janez Zalar (Dolenje Otave) in Stanko Šega (Cerknica).
  • Tretja vrsta: Mojca Zalar (Dolenje Otave), Majda Obreza (Selšček), Tadeja Štritof (Cajnarje) in Aleksandra Truden (Dolenja vas).

Kako lepo je videti podpisano zadnjo stran.

Viri:

  • Sonja Kovač

Kraj: Cerknica
Datum: 1982/83
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Sonja Kovač
Skenirano: 13. 4. 2024
Oblika: fotografija

One Comment leave one →
  1. Anonimnež permalink
    11. 06. 2024 11:44

    Lepo!

    Liked by 1 person

Dodajte komentar