Skip to content

O strani

Vprašanja, predloge in pripombe nam lahko posredujete na naš elektronski naslov. Z veseljem vam bomo odgovorili. Naš naslov je:

milos.toni@gmail.com


Uporabniki strani Stareslike  lahko objavljeno gradivo uporabljajo zgolj  za svoje osebne potrebe (lasten arhiv, študij …). Brez dovoljenja avtorja in uredništva ga ni dovoljeno reproducirati, kakorkoli javno priobčiti ali ga uporabiti v druge namene.


Stareslike je spletna stran, kjer objavljamo stare fotografije, ki so kakorkoli povezane z območjem občin Cerknica, Loška dolina in Bloke. Vsak dan objavimo vsaj en prispevek s fotografijo. To nam omogoča cela mreža sodelavcev, ki pomagajo pri zbiranju podatkov.

Na tej strani objavljamo lokalno izročilo in ga tako vsaj deloma ohranjamo pred pozabo. V prispevkih lahko zaslutimo življenjske zgodbe, usode posameznikov, ki so že davno odšli in so zaznamovali svoj življenjski prostor. V zgodbah nastopajo ljudje, ki ne bodo nikoli dobili pomembnejšega mesta v zgodovinskih zapisih, so pa bili v svojem času sograditelji okolja, iz katerega izhajamo.

Te fotografije so iz različnih zbirk. Sodelujemo tudi s Slovenskim etnografskim muzejem in Slovenskim šolskim muzejem. Začelo se je z Vinkotovim kufrom – kovčkom, ki je pozabljen ležal v kleti nekaj desetletij.

Fotografije objavljamo z namenom, da bi se ohranili spomini, ki so vezani na vsebino posamezne fotografije. Zato vas prosimo, lepo prosimo, da prispevate svoje komentarje. Še posebej bomo hvaležni, če boste opisali dogodke, spomine ali celo osebe, ki so na objavljenih fotografijah.

Poleg prispevkov so na voljo še naslednje strani:

Gradivo, ki je objavljeno na strani Stareslike je avtorsko delo, ki ga sestavljajo:

 • fotografije,
 • digitalna obdelava in priprava fotografij za objavo,
 • besedila, opisi,
 • komentarji uporabnikov.

Stran Stareslike je popolnoma neodvisna od ustanov in organizacij, ne dobiva donacij ali drugačnega plačila in tako lahko odraža zgolj mnenje avtorjev.

Vprašanja, predloge in pripombe nam lahko posredujete na info@cerknica.org. Z veseljem vam bomo odgovorili.


17 komentarjev leave one →
 1. milet permalink
  27. 01. 2010 23:03

  Miloš, našel si pravo stvar za stare fotografije in s tem odprl možnost dopolnjevanja vsebine. Bravo.

 2. Olga permalink
  6. 03. 2010 20:44

  zelo dobra zadeva,stare slike so zanimive,
  upam,da bo še več starih slik

  • 6. 03. 2010 20:51

   Olga, vesel sem odziva. Slik za objavo je dovolj, lahko se bomo zabavali še dolgo. Seveda pa je življenje in dinamika strani odvisna od odziva. Več, ko bo odziva, bolj bo zanimivo. Stran je organizirana tako, da lahko bralci izboljšajo informacije in naredijo stran še bolj zanimivo. In dokler bo zanimanje za stran in komentarji in dopolnitve podatkov, bodo tudi nove fotografije. Kdo ve, kaj vse se še skriva. Zaenkrat je šele 50 objav, pa se je pokazalo že kar nekaj zanimivosti. Mogoče se bo pokazal pa še kakšen vir starih fotografij.

 3. andrej permalink
  2. 04. 2010 20:31

  mene pa zanima ali ima kdo doma kakšno sliko, zadružnih polj, ko so se nahajala med begunjami in Bezuljakom.
  Vsaj eno sliko potrebujem pri izdelavi seminarske naloge v šoli.

 4. Marija permalink
  5. 04. 2010 08:50

  Ne vem za sliko zadružnih polj.

  Vem pa , da je v knjigi Portis -Winner Irene (Village Žerovnica ali nekaj podobnega je naslov) slika mlatilnice, za katero menim, da je bila v zadružni lasti.

  Mogoče bi iskal podatke v starih izvodih Kmečkega glasu. Pokliči na uredništvo.

 5. 3. 09. 2010 23:22

  Zanima me, ali bo možno videti tudi slike smučarskih tekem v Starem trgu?

  • 3. 09. 2010 23:30

   Sem šel pogledat v seznam filmov iz Vinkotovega kufra in tam je res smučarska tekma 1954. Bom v kratkem poskeniral, pa bomo videli, če je primerno za objavo.

 6. Janja Kozarka permalink
  5. 09. 2010 13:02

  Anita, oglasi se mi, bomo ob slikah rekli kakšno na temo smučarskih tekem.

 7. Oliver permalink
  15. 03. 2011 21:46

  Vse pohvale…

 8. TINA permalink
  6. 05. 2013 14:05

  Bravo….naj povem, da sem zelo vesela, ko sem našla to stran….kajti moje korenine so tudi povezane z Begunjami. Sem vnukinja Zdenke Meden iz Begunj (hčerka gostilničarja Janka Medena), ki je tudi na nekaterih slikah. Žal je babi pokojna 3 leta, a vendar je dočakala jubilejnih 90 let. Same pohvale….če pa najdem kakšno zanimivo sliko jo pošljem.

 9. MARTINCIC permalink
  21. 05. 2013 16:48

  Cudovito…presenecena sem bila ki sem iskala svoje korenine svojih sorodnikov iz vasice Otok ki je obdan vse na okoli cerknisko jezero iscem svoje sorodnike od leta 1905 ali ce je mozno se nazaj do kjer seze moje sorodstvo MARTINCIC iz vasice Otok pri Cerknici.Rada bi zavedla kako je blo ime prav detku in in babici in tako naprej itd…vedno mj je bla otroska zelja da vem zato in zanimivo mi je ce raziskujes preteklost….Lp K.Martincic

  • milton permalink*
   22. 05. 2013 08:46

   Upam, da boste podatke našli. Navadno uspe, le nekoliko časa je potrebno. Če boste odkrili kakšno zanimivost, se nam javite!

 10. Mitja permalink
  27. 08. 2014 23:25

  Pozdravljeni Miloš imam ogromno starih fotografij ki se nanašajo na kraj slivice jn še kaj več z veseljem bi jih vam izročil in kaj povedal saj sem reden obiskovalec te strani drugače telefon 031 271 452 lp Mitja

 11. Anonimno permalink
  28. 02. 2015 22:45

  Zakaj nimate nobebo sliko o tej šoli

 12. Anonimno permalink
  25. 03. 2015 08:33

  Pozdrav is Zagreba
  Poslao sam dvje slike na info@cerknica.org ,neznam dali ste ih zaprimili
  Tomislav

 13. Anonimno permalink
  30. 03. 2022 20:54

  Molim Vas prikazite moje prethodne komentare Dusan iz Obrenovca

Dodajte komentar

%d