Skip to content

Miloš Toni

Dovolj sem star, da bi bil lahko tudi v Stareslike. Vse življenje sem delal z računalniki, sedaj pa sem v pokoju, da lahko v miru delam, kar me veseli – z računalniki.

Satareslike sem začel iz potrebe. Doma se je nabrala veliko fotografij, na katerih pa ni več mogoče prepoznati ljudi. Preprosto, nikogar več ni, ki bi jih prepoznal. Sklenil sem, da ne bom pustil, da bi se pozabilo na ljudi, ki so na mojih fotografijah.

Imam ženo in dve hčerki, ki me podpirajo pri vsaki nenavadni zadevi, ki se je lotim. Hčerki sta že zdavnaj odleteli iz gnezda v svet. Sedaj sem zadovoljen, da sta vsaj v Evropi.

Rad in veliko sem kolesaril. Na svojih poteh sem spoznal, da sem del okolja, kjer živim. Gozdovi in poti po njih so mi odkrili, da je tu lepo. Aja, veseli me tudi fotografija.

Več o meni je na voljo tudi v oddaji Razkošje v glavi na Radio Slovenija.

3 komentarji leave one →
 1. Breda Karun permalink
  8. 04. 2013 14:51

  Spoštovani,
  z zanimanjem sem si ogledala spletno stran Stare slike, še posebej zato, ker tudi mene zelo zanima zgodovina vsakdanjega življenja in zgodbe iz preteklosti.
  Delam pri portalu KAMRA, http://www.kamra.si , kjer prav tako objavljamo zgodbe iz lokalnih okolij. Malo drugače sicer, saj za zgodbe na KAMRI skrbijo knjižnice skupaj s celo vrsto partnerjev v njihovih sredinah.
  Zelo bi bili počaščeni, če bi povezavo na KAMRO objavili na vaši spletni strani.
  V zadnjem letu sem sodelovala pri “dnevih zbiranja spominov na 1.svetovno vojno”, kjer smo ljudi povabili, da v knjižnice prinesejo svoje zasebne dokumente, slike in predmete, ki smo jih kar takoj digitalizirali in objavili na spletni strani http://www.europeana1914-1918.eu/sl.
  Mogoče bi se lahko dogovorili tudi za kakšno vrsto sodelovanja?

  Lepo vas pozdravljam

  Breda Karun

  • 12. 04. 2013 21:30

   Spoštovani!

   Veseli smo vašega sporočila. Na vaš naslov smo vam poslali elektronsko sporočilo z upanjem na sodelovanje.

 2. Sonja Žvelc permalink
  4. 07. 2014 19:45

  Spoštovani!

  Po daljšem brskanju in iskanju prednikov sem našla priimek Toni, ki bi ga mogoče lahko povezala z mojo staro mamo Frančiško, roj. Boljka leta 1907 na Dolgi njivi pri Šentlovrencu (Sv.Lovrenc na Dolenjskem) in sicer materi FRANČIŠKA BOLJKA roj. DE TONI 1873-1941,, ki se je tja priženila. Povedano pa mi je bilo, da je bila iz Dobrunj pri Ljubljani in da so imeli doma mesarijo. Rada bi našla njene starše brate,sestre in morda celo izvedela od kje izvirajo. Po koncu II.svet.vojne naj bi jim v priimku izbrisali naziv “De”, tako naj bi ostalo samo Toni ali pa Detoni.
  Naj še omenim, da sem na Ljubljanskem pokopališču Žale našla kar nekaj De Toni-jev, za katere pa ne najdem povezave: Terezija (učiteljica iz Begunj), Vinko 1899-1944 pa menda žena Anica Marjanca roj.Urbas 1907-1962, Vincenc 1934-2012 in menda žena Frančiška-Fani roj.Kotar 1932-1996…) Veliko je asociacij, kajti mama Frančiška v Šentlovrencu je imela 5 otrok: Frančiška (moja stara mama), Pepca, Terezija-Reza, Tone in Lojze). Rodovnik urejam tudi na spletni strani GENI http://www.geni.com/family-tree in tud tam sem vam že poslala sporočilo.

  Vsekakor bom vesela vsakršnih novic.

  Vse dobro želim in prijazen pozdrav, Sonja Žvelc

Dodajte komentar

%d bloggers like this: