Skip to content

Begunje 1963/64 2. razred

30. 03. 2010
by

To leto je v Begunjah učila tovarišica Lavrič iz Loške doline.

Od leve proti desni:

Čepijo: Anton Meden, Anton Korošec, Marjan Mišič, Slavko Maček, Marjan Turšič, Marjan Rudolf, Branko Ličen, Jakopin, Stojan Ličen, Marjan Zalar.

Stojijo: Vesna Strle, Mira Rudolf, Vinko Otoničar, Franci Škerlj, Rafael Lavrič , Marjan Štritof, Mile Turšič, Ludvika Srnel, Danica Rupar, Marinka Doles, Dragica Primožič, Ljuba Doles, Marinka Tekavec, X , Marija Štritof, Fanika Zalar, Jožica Doles in Drago Hiti.

Avtor: neznan

Kraj: Begunje

Datum: pomlad 1964

Zbirka: Mile Turšič

Skenirano: 21. 2. 2010

 

3 komentarji leave one →
 1. milet permalink
  30. 03. 2010 11:51

  Šolske vragolije !
  V drugem razredu se je dogodila zanimiva dogodivščina. Franci,Vinko, Drago in jaz smo popoldan tov. Lavričevi pomagali nositi drva na podstrešje Kmetijske zadruge Begunje, kjer je imela tov. stanovanje. Seveda sami ” pridni ” dečki !!!
  Na podstrešju so bile poleg druge ropotije zložene tudi rabljene pečnice za celo lončeno peč. Pravi zaklad. Nekdo je predlagal zanimivo idejo – če vržeš pečnico tri nadstropja niže na betonsko podlago se ta razleti in zakadi kot ” atomska bomba “. Z vsako prinešeno košaro drv na podstrešje, so šle skozi okno štiri ” atomske bombe “. To je pokalo in se kadilo…… prava Atomska vojna in to sredi Begunj. Vse bombe so se uspešno razletele in za seboj pustile pravo razdejanje. Mi pa vsi ponosni.
  In prišel je naslednji dan ves v soncu, a kaj ko naše ” vojne ” ni nihče razumel. Še več, sledila je velika panika , sestanki med starši in učitelji, poravnava škode in zaslužena kazen. Kričanja in ostalih vzgojnih pritiklin je bilo tisti dan v razredu v izobilju. ” Obdolženci ” ali krivci smo bili popoldan po pouku v šoli zaprti in na veselje vseh izpostavljeni obtoževanju ….. Seveda so sledila javna opravičevanja in polno zanimivih posledic ” naše vojne “.
  Tudi to je bila šola in učenje na lastnih izkušnjah.

 2. Marjeta permalink
  30. 03. 2010 16:44

  Mile, verjetno vas ni nikoli več prosila, da ji pomagate nosit drva 🙂

 3. Bojan permalink
  30. 03. 2010 17:19

  Širša družbena okolica ni nikoli razumela raziskovalnih duhov!

Dodajte komentar

%d bloggers like this: