Preskoči na vsebino

1958 Jezero – Most – razglednica

14. 04. 2010
tags: , ,
by

Razglednica

No, pa smo prišli do fotografije lesenega mosta. Kdo ve, kdaj so ga postavili, deske izgledajo preveč nove, da bi bil to še prvi most. Plohi so postavljeni postrani, da je most lahko prenesel večjo obremenitev in da je bil prilagojen toku pod mostom. Da so deske postrani je videti na robu.

Most je očitno imel tudi ograjo.

____________________________________________________________

Desno od nasipa je videti ribiče, ki se vkrcavajo v drevak. Čudno se mi zdi, da so v drevakih vedno stali. Najbrž so bili zelo stabilni.

Na nasipu je videti le zametke današnjih grmov. Danes je nasip od mosta proti Gorici zaraščen na levi in desni strani. Tudi Gorica na levi strani nasipa ob vodi ni tako zaraščena, kot danes.

Po besedah Radota Mulca je most visoka voda večkrat odnesla. Enkrat so ga kar po vodi privlekli nazaj. Kasneje so most naredili betonski. Hkrati so zabetonirali tudi most pri Otoku. Dela je vodil Stanko Strgulc. Nasip so naredili okrog leta 1907. Martinčič (Skirc) je najel kredit, saj stroškov niso zmogli. Sprva so nameravali pobirati cestnino, pa so to opustili.

Olga Mulec na kolesu

Fotograf (po ustnem izročilu – Jože Žnidaršič) je na nasipu ujel kolesarko, dva kopalca in še dva možakarja, ki sta se ustavila za kratek pogovor. Boštjan je v kolesarki prepoznal mamo, Olgo Mulec.Na Gorico smo se hodili kopati. Na razglednici so vidna kolesa, s katerimi smo se pripeljali in celo en Tomosov moped. Prvi takšni mopedi (dvobrzinci) so se pojavili 1957)  Vsi smo kolesa puščali tam, kjer jih je videti na razglednici. Prav takšen prizor bi lahko nastal tudi sredi sedemdesetih let.

Zadnja stran

Razglednico je založilo Turistično društvo Cerknica. Ne vem, kaj pomeni dodaten napis “Putnik Slovenija, Ljubljana”. Putnik je bila takratna turistična agencija s sedežem v Beogradu.

Kraj: Jezero, most pri Gorici
Datum: 1958 – po oceni gospe, ki je na razglednici na kolesu.
Avtor: Foto Žnidaršič, Cerknica (ustno izročilo)
Zbirka: Boštjan Mulec
Skenirano: marec 2010
Oblika: razglednica

12 komentarjev leave one →
  1. marijaleskoveckunstek permalink
    14. 04. 2010 21:18

    Prvi most, še lesen je bil zgrajen na ‘kobilico’, leseni nosilni stebri.

    Predvidevam, da je ta most drugi, spominjam se betonskih stebrov, prav teh ki so še sedaj.

    Ne le Gorica, tudi Javornik ali Slivnica pred 50 leti ali več ni bila tako poraščena kot je sedaj.
    Leva stran Gorice ni bila le manj poraščena, ampak kar precej obstreljena, ker so bili nekako do leta 1965 stalni ‘manevri’ in so iz Blok dol streljali. Tako so enkrat tudi krave na Starih Devcah na paši ubili.

    Všeč mi je

  2. Bojan permalink
    14. 04. 2010 21:28

    Putnik Slovenija je staro ime za danes znano slovensko turistično podjetje Kompas. Mogoče so pri njih natisnili razglednico?

    Všeč mi je

  3. Bojan permalink
    14. 04. 2010 21:32

    … da so z Blok streljali na Goričico je pa zame nova! Moram takoj povedati naprej 😉

    Všeč mi je

  4. marijaleskoveckunstek permalink
    14. 04. 2010 21:53

    Nekako 10 let nazaj je tudi iz druge strani Javornika priletelo, pa so hoteli tudi kar potišati.

    Všeč mi je

  5. Bojan permalink
    14. 04. 2010 23:20

    No, v povojnih letih so podjetja ustanovili kar z dekretom, zato sta mogoče beograjski in ljubljanski Putnik nastala po isti zamisli.

    Všeč mi je

    • 15. 04. 2010 11:51

      Malo sem pobrskal. Bojan, čisto prav si imel:

      1951 je nastal Putnik Slovenija, ki se je 1974 preoblikoval v Kompas Slovenija. Mislil sem, da Kompas obstaja že od vedno.

      Več o tem na strani Kompas: http://www.infoton.si/kompas-dd

      Dne 1. julija 1951 je vlada RS izdala odločbo, s katero je bilo ustanovljeno turistično podjetje z imenom Putnik Slovenija. V začetku je imelo podjetje 10 poslovalnic, 8 turističnih avtobusov in je zaposlovalo 90 uslužbencev. Leta 1959 se je podjetje preimenovalo v Kompas.

      1974; Kompas se preobrazi v delovno organizacijo Kompas Jugoslavija, z večjim številom temeljnih organizacij, med katerimi sta bili največji Kompas Inozemski turizem in Kompas Domači turizem kasnejši podjetji Kompas Turizem in Kompas Holidays.

      1990; sledi preobrazba Kompasa v Turistični poslovni sistem Kompas, ki ga je sestavljalo 5 podjetij: Turizem, Rent-a-car, Mejni turistični servis, Magistrat in Hoteli.

      1990/91; Turistični poslovni sistem Kompas je zaradi krize v Jugoslaviji in nerodne lastninske preobrazbe razpadel na več samostojnih, nepovezanih podjetij. Iz sistema se je najprej izločilo podjetje Kompas International, ki se je že jeseni leta 1990 registriralo kot delniška družba in pričelo z lastninsko preobrazbo.

      V letih 1991 in 1992 se je Kompas dokapitaliziral in spremenil v delniške družbe, med njimi tudi Kompas Turizem in Kompas Holidays. Kompas Turizem je od matične firme s pogodbo odkupil mrežo podjetij in predstavništev tujini, ki je nenadoma ostalo brez trga. Kompas International d.d. je postopoma opustil vse turistične dejavnosti in se tudi sicer umaknil iz poslovanja. Med tem so ugasnile tudi vse tiste ne turistične dejavnosti, s katerimi se je Kompas pričel ukvarjati ob koncu 80-ih let.

      Všeč mi je

  6. Bojan permalink
    14. 04. 2010 23:23

    Ali ime “Stare Devce” kaj pomeni? Kaj so devce?

    Všeč mi je

  7. Jože permalink
    15. 04. 2010 01:40

    Otok Gorica
    Po pripovedi(up.) majorja Mirkota(iz LJ), ki je pripovedoval, da je peveljeval enoti topničarjev in so v času manevrov (po vojni leta??) utrdili topovske položaje na bregu. Drugi so ga še kregali “zašto tera vojsku, da stavlja topove” na breg. Za manevre je “značilno”, da niso ob lepem vremenu in jezero je nepričakovano narastlo in zalilo topove drugi enoti. Tako so “upropastili”
    topove. Poveljujoči je moral na raport in je dobil grajo, Mirkota pa so pohvalili. Ko so ga vprašali kako je vedel, je povedal, da ni, le prebral je karakteristike jezera, kjer je bilo zapisano, da lahko voda v izrednih primerih poplavi tudi v enem dnevu.
    Tudi s tanki so imeli težave. Dva sta “ostala v blatu”. Udrl se je prvo eden, drugi mu je šel na pomoč s prekratko “zajlo”. Pripeljali so “ekstra dolgo zajlo” in izvlekli oba. Tako je končan tankovski “manever”.
    Lp. Jože

    Všeč mi je

  8. Jože permalink
    15. 04. 2010 04:01

    Drevak
    Čolni so izredno stabilni(tudi težki) saj je bilo to osnovno prevozno sredstvo. Veslanje z enim veslom, kjer pa je voda preveč plitva so se poganjali z močnimi palicami.
    Lp. Jože

    Všeč mi je

  9. marijaleskoveckunstek permalink
    15. 04. 2010 11:13

    Kolesarka je Boštjanova mama, prava lepotica.

    Med vasjo Dolenje Jezero v smeri proti Marinjaku so Stari devci ali Stara devca, so predel Cerkniškega polja, najlažje bi razložila, če bi rekla, tam kjer se pase čreda krav iz vasi.
    Ograjen del polja južno od lipce proti Retju.

    Ne iz Blok, iz Ribnice so streljali na jezero s Haubicami 155, bombe so bile šolske betonske 15,5 cm. Te so padle v jezero.
    Kot je že Jože napisal, tanki so bili vkopani na Starih devcah. Na Gorici so imeli tri tarče.
    Poleg tega je bila artiljerija oborožena z mitraljezi 12/7 in 7/6.

    Zvok rafalov iz avionskih mitraljezov, je eden izmed mojih najbolj oddaljenih spominov mojega otroštva in hkrati tudi najbojl grozen, grozen…
    Okrog poldneva je bilo. Mama je šla v štalo pomolst krave, teta nakrmit prašiče, kje so bili ostali ne vem. Bobnenje avionov in hkrati že rafali, so me je vrgli pod ‘mirtingo’ in klop v kuhinji. Stiskala sem se v kot in neutolažljivo jokala. Strah da je konec z mano, mi je v trenutku preplavil vse moje telo.

    Všeč mi je

  10. Bostjan permalink
    12. 12. 2014 23:44

    Manevri so se končali, ko je moja mama Olga napisala obsežen protest. Poslala ga je na maršalat v Beograd. Kmalu je sledil odgovor, da bodo z manevri na območju Jezera prenehali.

    Všeč mi je

Dodajte komentar