Skip to content

Cerknica 1965/66 – 8. razred, ekskurzija na Vršič

25. 01. 2010

Osma razreda sta se podala na ekskurzijo v Trento, na Vršič in na Bled. Izlet sta vodila razrednika France Dolničar in Vinko Toni, ki je tudi fotografiral. Fotografije so bile razdeljene med učence.

Na podlagi komentarjev in drugih podatkov poskušamo sestaviti popolnejši seznam1 te skupinske fotografije.

 • Na levi spredaj: izza kamna nas opazuje Vekoslav Kebe, desno od njega čepi Janez Petrovčič. Za njima je Milena Zgonc, za njo pa razrednik 8.b razreda France Dolničar.
 • Levo zadaj: je skupina fantov, skrajno levi je Edo Vičič, za njim šofer avtobusa, desno pa stojijo Jože Obreza, Janez Vidmar, Marjan Mele, ki špega čez ramo Boruta Brgleza. Za Marjanom vidimo le pričesko, domnevamo, da je Milka Kranjc. Desno od Boruta je Bojan Truden, med njima vidimo še en obraz, ki pa ga žal ne prepoznamo.
 • V drugi vrsti: v odpeti svetli jopici je Marija Šemrov, čisto zadaj pred avtobusnimi vrati je Bojan Štefančič. Med ramama vidimo obraz Slave Bajc, pred njo Iva Udovič. Zadaj pred avtobusom stojita še Roman Švigelj in Darko Mikše.
 • Sredina – čepijo: Marja Kranjc, Nada Urh, Blanka Trampuž in Sonja Drobnič.
 • Sredina – stojijo dekleta: pokrita s kapo Magda Mesojedec, levo za njo Anica Rovan, desno pa Dani Brancelj. V puloverju z vzorcem meandra je Magda Cimermančič, levo za njo Metka Štrukelj, desno pa Darja Srnel. Pred njo Nevenka (Lili) Majer, pred Lili pa Bojana Kranjc. Nato Anica Bauman, Jana Zupančič in Milenka Braniselj.
 • Sredina zadaj – fantje: pred šipo avtobusa Janez Caserman, nato Stanko Ferfila, Matic Šajn, Boštjan Skuk, Branko Hiti in Ivan Kranjc.
 • Na desni: Ani Kos, Tatjana Šajn, zadaj med njima je nekdo, a vidimo le lase. Nato Breda Lesar, Janez Dovjak, Mili Jerman, Teja Ribič in Anica Čenčur. Na skrajnem desnem robu je z iztegnjeno roko iz slike ušel Bojan Petrič.
Od leve proti desni so 3 punce: Mesojedcova Magda, Danica Brancelj iz Bezuljaka in Cimermančičeva Magda. Za njimi se steguje Mikšetov Dare.

Dopolnitve na podlagi komentarjev:

2.4.2010

Čenčurjeva Anica, Lesarjeva Breda, Drobničeva Sonja, Baumanova Anica.

Kebe Niko, Dolničar – učitelj, Kranjc Marja, Nada Urh, Drobnič Sonja, Braniselj Milena, Lesar Breda, Teja Ribič, Skuk Boštjan, Caserman Janez, Vidmar Janez, Mele Marjan, Sernel Darja, Mesojedec Magda, Cimermančič Magda, Obreza Jože (Planincov iz Begunj), Bajc Slava, Bauman Anica, Čenčur Anica, Hiti Ivan, Caserman Janez, Blanka ? ( med Nado Urh in Sonjo Drobnič) pa Branka Zagorjan (za Tejo Ribič).

1 Druga dopolnitev 8. 6. 2016.

Kraj: Vršič
Datum: 1966
Avtor: Vinko Toni
Zbirka: Bojan Štefančič
Skenirano: 2010
Oblika: fotografija

2 komentarja leave one →
 1. Breda permalink
  5. 02. 2010 21:07

  Tu jih pa res dost prepoznam: Cencurjeva Anica, Lesarjeva Breda, Drobniceva Sonja, Baumanova Anica, dost pa sam ne videz…

 2. bojana permalink
  26. 02. 2010 16:58

  Na tej sliki pa poznam vse, saj so bili moji sošolci, samo da se ne spomnim vseh poimensko. Naj jih naštejem nekaj: Kebe Niko, Dolničar – učitelj, Kranjc Marja, Nada Urh, Drobnič Sonja, Braniselj Milena, Lesar Breda, Teja Ribič, Skuk Boštjan, Caserman Janez, Vidmar Janez, Mele Marjan, Sernel Darja, Mesojedec Magda, Cimermančič Magda, Obreza Jože (Planincov iz Begunj), Bajc Slava, Bauman Anica, Čenčur Anica, Hiti Ivan, Caserman Janez, Blanka ? ( med Nado Urh in Sonjo Drobnič) pa Branka Zagorjan (za Tejo Ribič)

Dodajte komentar

%d bloggers like this: