Skip to content

1966 Cerknica – pogreb pri Žurgovih

4. 08. 2011
tags:

Pogreb je vedno žalosten. Še toliko bolj, če je v deževnem vremenu. Pogreb naj bi bil glede na poganjke na vejah drevesa zgodaj spomladi leta 1966. Sklepam, da je umrla Žurgova mama, saj je v ozadju Žurgova hiša, pred vrati pa stojijo Nataša, ki je vnukinja Žurgove mame, Fikret, ki je Žurgov zet in po vsej verjetnosti stoji za Fikretom obrnjen k vratom Rafko Logar, tudi Žurgov zet.


Na vencu, ki ga nese Jožefa Vidrih se vidi napis sin, kar naj bi pomenilo, da je venec od pokojničinega sina Janeza. Da je umrla ženska se vidi tudi po tem, da neseje vence ženske.

Spredaj s klobukkom nese krsto France Urbas — Levštkov France z Male gase. Zadaj, na isti strani kot Levštek nosi France Mesojedec. Levo od Levštka s temnimi očeli in razpetim dežnikom gre Jožefa Tavželj– Krstičkova s Peščenka. Desno od Levštka nese venec Jožefa Vidrih, in desno od nje prav z venecem Pecljeva Ančka.

Žurgova hiša ni daleč od pokopališča, saj stoji na levem bregu Cerkniščice na Casermanovi ulici med Klančarjevo in Urbasovo hišo v kateri je sedaj avtopralnica.

____________________________________________________________

Napis na hrbtni strani stare fotografije nam pove čas dogodka in imena nekaterih oseb s fotografije.

____________________________________________________________

Viri:

  • Stane Šajn,
  • lasten spomin

Kraj: Cerknica
Datum: 1966
Avtor: neznan
Zbirka: Tone Urbas
Skenirano: 9. 8. 2010
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: