Skip to content

1961 Cerknica – Bazen (2)

22. 03. 2018

Tudi ta fotografija neznanega fotografa je iz zbirke Franca Gornika. Posneta je bila poleti na Brestovem bazenu na Slivnici. Leto posnetka je ocenjeno.

Sem smo se hodili pogosto kopat, saj je bila voda nekoliko toplejša kot v Cerkniščici. Je pa bila voda v Cerkniščici bolj čista. Kadar smo mulci, ko smo se preganjali ob potoku, začutili žejo, smo se sklonili k strugi in pili Cerkniščico, pa ni bilo nikakršnih posledic.

Bazen je imel na vsaki krajši stranici po štiri podstavke za skoke v vodo, čeprav je skakalec, ki je na posnetku, skočil v bazen z daljše stranice.

Na severni strani je bilo dno bazena bolj plitvo, proti sredini pa se je dno spuščalo in je bila voda na južnem delu bazena globoka.

Bazen ni bil nikoli tako dograjen in urejen, da bi ustrezal merilom, ki so predpisana za take objekte, da ne govorim o reševalcu iz vode.
Do bazena se je prišlo mimo Šerkotove hiše, v kateri je zdaj notariat, se zavilo levo v klanec mimo Žitkotove in Radučenove hiše, kjer se je proti bazenu začela nekaj sto metrov dolga stezica.

Ker je teren obrnjen proti soncu, sem ob stezici večkrat opazil kakšno kačo, ki se je nastavljala soncu in je pobegnila, ko je začutila bližino človeka.

Kraj: Cerknica
Datum: 1961
Avtor: neznan
Zbirka: Franc Gornik, arhiv Brestov obzornik
Skenirano: 28. 7. 2011
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: