Skip to content

Sveta Trojica 1972/73 – 1. in 2. razred

18. 09. 2023


Pred nami je slika učencev podružnične šole Sveta Trojica v šolskem letu 1972/73. Skupaj v razredu so bili štirje učenci prvega in osem učencev drugega razreda, rojenih v letih 1964, 1965 in 1966. Razred se je lahko pohvalil z dvojčicama Duško in Stanko. V šolo so prihajali peš, saj še ni bilo organiziranega avtobusnega prevoza. Zaradi tega je marsikatera šolska torba utrpela hude poškodbe med vragolijami, ki so se dogajale med potjo.

  • Sedijo: Janez Košir 2.r (Jeršanovo), Duška Mikec 2.r (Ulaka), Janez Otoničar 2.r (Hribarjevo), Franci Zalar 2.r (Bočkovo), Bojan Korošec 1.r (Hiteno), Dušan Zalar Klančar 1.r (Zales), Metod Kraševec 1.r (Jeršanovo) in Ludvik Mramor 1.r (Ulaka), kateremu je miška vse sprednje zobke pojedla.
  • Stojijo: Vojko Klančar 2.r (Hribarjevo), Marja Kovačič 2.r (Rožanče), učiteljica Zdenka Železnik, Miranda Hiti 2.r (Lovranovo) in Stanka Mikec 2.r (Ulaka).

Razredničarka Zdenka Železnik je bila doma na Igu. V času poučevanja pri Sveti Trojici je imela svoje stanovanje kar v prostorih šole. Bila je nova, mlada in sodobna učiteljica. Zelo se je trudila, da bi se učenci kar največ naučili. Včasih jih je v šoli med uro telovadbe obiskal njen fant, sedanji mož. In prav zaradi ljubezni je tudi ostala na Blokah.

Viri:

  • Ludvik Mramor

Kraj: Sveta Trojica
Datum: 1972/73
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Ludvik Mramor
Skenirano: 10. 5. 2023
Oblika: fotografija

One Comment leave one →
  1. bredatursic permalink
    18. 09. 2023 13:18

    Sploh nisem vedela, da se je Zdenkina šolska pot začela pri Sveti Trojici. Tudi mene je učila v 4. razredu v Novi vasi. Imela sem jo zelo rada. Ko sem dobila za rojstni dan prvo Spominsko knjigo, sem ji dala za narisat. Še sedaj se spomnim, kako lepo mi je narisala. Pod drevesom, na klopci, je sedela majhna punčka. Seveda tudi Spominsko knjigo še hranim.

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: