Skip to content

Nova vas 1973/74 – Fantje 8. razreda na valeti

9. 10. 2023


Fantje 8. razreda iz šolskega leta 1973/74 osnovne šole Nova vas. V njihovi sredini tudi razredničarka Milena Kulič. Zrihtani v oblekah in s pripetim šopkom. Svečano, kot se spodobi ob prelomnici življenja.

Fantje 8. razreda iz šolskega leta 1973/74 osnovne šole Nova vas. V njihovi sredini tudi razredničarka Milena Kulič. Zrihtani v oblekah in z pripetim šopkom. Svečano, kot se spodobi ob prelomnici življenja.

  • Od leve proti desni sedijo: Darko Zupančič (Nova vas), Jože Pavlič (Ravnik), Franci Turk (Nova vas), razredničarka Milena Kulič, Franc Dobravec (Velike Bloke) in Marjan Anzeljc (Velike Bloke).
  • Druga vrsta: Lado Zakrajšek (Ravne), Slavko Pavlič (Hudi Vrh), Jože Matko (Hudi Vrh), Franc Modic (Velike Bloke), Jože Kovač (Ravne), in Igor Zakrajšek (Hudi Vrh).

Dogodek, ki je na srečo vseh samo popestril dan valete. Trije fantje so se že v oblekah za valeto spravili na moped in se odpeljali k nekdanjemu sošolcu na Hudi Vrh. Kdo bi se sedaj spomnil, zakaj jim je to prišlo na pamet. Verjetno so se mu hoteli samo pokazati. Vse skupaj bi se lahko slabo končalo, saj so med potjo padli. K sreči kaj hujšega od prašnih oblek ni bilo.

Do osmega razreda je bil Jože Pavlič med manjšimi, še bolje rečeno med povprečnimi po višini. Od tu dalje pa je začela višina skokovito naraščati, tudi po 10 cm na leto. To lahko potrdim iz prve roke, saj je postal moj sošolec v srednji šoli. Med vsakimi počitnicami se je potegnil, vrnil višji in do četrtega letnika zrasel do drugega najvišjega v razredu.


Razredničarka Milena Kulič s pouštrčkom, na katerem, sta dva ptička in cvetlice. Na njem so imeli ključ ob predaji svojim naslednikom. Na sami zabavi so ta povšterček uporabili pri plesanju plesa “povštertanc”. To je ples, pri katerem si izbereš plesalca s pomočjo blazine. Položiš jo na tla pred želenega soplesalca in poklekneš na blazino. Nato skupaj zaplešeta.

Slovarček:

  • poušter: blazina

Viri:

  • Jože Pavlič

Kraj: Nova vas
Datum: 1973/74
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Jože Pavlič
Skenirano: 17. 4. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: