Skip to content

Nova vas 1968/69 6. razred

18. 05. 2011

V šestem razredu smo se postavili fotografu pred objektiv pri vhodu v šolo, zato se v ozadju lepo vidijo velika šolska okna, ki so prav značilna za vse šolske stavbe iz tistega časa. Sedaj je v Novi vasi nova šola, stara pa je prešla v roke novim lastnikom, ki so ji zamenjali okna in s tem se ji je zunanjost zelo spremenila. Nič več ne kaže podobe lepega šolskega poslopja.


____________________________________________________________

 • Zadaj stojijo z leve proti desni: Janez Škrabec iz Mramorovega, Zvone Knavs iz Nove vasi, Branko Hribar iz Novega pota.
 • Spredaj pa so: Lojze Modic iz Velikih Blok, Jože Doles iz  Raven, Franci Kraševec s Slemena, Franc Lužar s Studenca, Mojca Škrabec iz Nove vasi, Boža Jakopin iz Velikih Blok in
 • Spodaj Jana Đurašković iz Velikih Blok.
 • Zadaj stojijo Srečko Intihar s Škrabčega. Marjan Zakrajšek s Strmice, Samo Nagode iz Nove vasi in Slavko Srnel s Hribarjevega,
 • spredaj pa Stanka Debeljak s Studenca, Hedvika Ponikvar iz Nove vasi in Mateja Marinček z Velikega vrha.
 • Zadaj na klopi stojita Franc Pintar iz Topola in Zdravko Drobnič iz Nove vasi,
 • spredaj pa dekleta Nada Lužar s Studenca, Marta Pirc iz Velikih Blok, Darinka Jakopin s Štorovega, Berta Anzeljc s Hudega vrha, Dragica Pakiž z Benet in Zdenka Mikec z Ulake.
 • Spodaj na klopi sedi Marjan Širaj iz Ravnika.
 • V sredini sedi ravnatelj osnovne šole Franc  Čebohin, na levi tovarišica Milena Kulić, ki nas je učila zgodovino, zemljepis in gospodinjstvo, na desni pa naša razredničarka Ivica Škrabec, ki nas je učila slovenščino. Franc Čebohin je bil ravnatelj šole vseh osem let našega šolanja. Bil je zelo strog in spoštovan, njegovega močnega povzdignjenega glasu smo se vsi bali. Tovarišica Ivica Škrabec je bila naša razredničarka v vseh razredih višje stopnje. Njej se lahko zahvalimo, da v nadaljevanju šolanja nismo imeli problemov s slovnico. Poleg učne snovi nam je dala tudi veliko dobrih nasvetov in napotkov za življenje.
Verjetno se je od takrat spremenila tudi pisava teh učencev.

____________________________________________________________

Napisala: Boža Toni

Kraj: Nova vas
Datum: pomlad 1969
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Boža Toni
Skenirano: 6. 8. 2010
Oblika: fotografija

One Comment leave one →
 1. Tina permalink
  20. 05. 2011 06:38

  Mami, ful si lustna.

Dodajte komentar

%d bloggers like this: