Skip to content

1974 Cerknica – Spomin na valeto

28. 11. 2016
tags:

160920667Pred cerkniško osnovno šolo smo se slikale tri sošolke, vsaka iz svojega razreda. Žal je to moj edini spomin na mojo valeto, zato mi je še toliko bolj pri srcu. Kdo nas je slikal, se ne spominjam. Očitno smo bile zanimive za mlajše učence. Kar pa nas sploh ni motilo, kajti me smo uživale v svojem trenutku.

Spominjam se svoje obleke. To je bil hlačni komplet rumeno modre (IKEA) barve z velikim ovratnikom. Kot bi že tedaj vedela, da bom kasneje v službi povezana s tem imenom. Poleg še rumena srajca in modri sandali z visokim podplatom. Hlače so bile spodaj široke 38 cm, pa velika temna očala-zakon za tiste čase. Žal pa ni bil istega mišljenja moj oče, saj sploh ni bil navdušen nad širino hlačnic. Vendar je na koncu vendar prevladala moja želja. Kasneje je tudi on ugotovil, da je bil to dober nakup, saj sem v tem kompletu še lep čas uživala.
160920667-001

  • Spredaj čepi Romana Vrenko,
  • v rožnati obleki je Milena Žnidaršič in
  • z ogromnimi očali Danica Hiti.
Pa še ena zanimivost. Na valeti se je še ena sošolka pojavila v enakem kompletu, kot je bil moj, le srajco je imela v drugi barvi. Bilo je prav zabavno.

Z Romano sva šli skupaj tudi v isto srednjo šolo in ostali sošolki še štiri leta, z Mileno pa sva povsem izgubili stike. Spomin pa le ostaja.

Kraj: Cerknica
Datum:leto 1974
Avtor: neznan
Zbirka: Danica Červek
Skenirano: 20. 9. 2016
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: