Skip to content

1979 Cerknica – Skupinska slika košarkarskih ekip

17. 03. 2022

Ko je leta 1977 Cerknica dobila novo športno dvorano, je zelo naraslo tudi zanimanje za igranje košarke. Treniralo je veliko število mladih igralcev. Leta 1979 se je v športni dvorani Cerknica odvijala prava borba med mladimi šolskimi ekipami Notranjske. Organizirani sta bili dve vzporedni tekmovanji. Prvo je bilo tekmovanje za pokal Notranjske ob zaključku šolskega leta in drugo je bil pionirski festival. Sodelovale so ekipe notranjskih osnovnih šol.

Kot vidimo, je imela Cerknica številno ekipo, ki je trenirala pod budnim očesom učitelja športne vzgoje Jožeta Meleta. Slikanih je kar 46 učencev iz višje stopnje. Razdeljeni po starosti od petega do osmega razreda, v fantovske in dekliške ekipe. Lepo se razlikujejo med seboj tudi zaradi različnih majic. Slika ja nastala ob uspešnem zaključku tekmovanja. Vsi imajo okrog vratu medalje. Dekleta v rdečih majicah pa imajo celo po dve medalji, eno manjšo in drugo večjo. Očitno so bile uspešne na obeh tekmovanjih. V zadnji vrsti vidimo pokal in še neko večje okroglo priznanje, kar nam pove, da so vsi opravili uspešen nastop. Vse medalje, priznanje in pokal so bili izdelani iz lesa.

 • V prvi vrsti v svetlo modrih majicah čepijo: Mihaela Brence, Hedvika Lovko, Alenka Obreza, Martina Intihar, Romana Baraga, Diana Špitalar in Jasna Šivec.
 • Druga vrsta v rumenih majicah: Samo Mlinar, Peter Komočar, Damjan Stergulec, Tomaž Tomšič, Gorazd Kebe, Leon Kebe in Darko Drobnič.
 • Tretja vrsta dekleta v rdečih majicah: Karmen Kardum, Tatjana Rasperger, Miljana Kobal, Vilma Šega, Jasna Mele, Mojca Ulaga in Tatjana Prevc.
 • Četrta vrsta so fantje v modrih majicah brez rokavov: Stojan Tušar, France Kebe-Dolenje Jezero, Tomaž Slokar, Borut Levec, Karel Komočar in Robert Lekše.

 • V prvi vrsti čepijo v svetlo modrih majicah: Alenka Lipovec, Alenka Škrabec, Diana Ponikvar, Violeta Kebe ter učitelj in trener Jože Mele.
 • Druga vrsta-rumene majice: Darko Drobnič, Rihard Braniselj, Martin Rožanc, Iztok Urbas, Leon Kos in Ciril Mlinar.
 • Tretja vrsta, dekleta v rdečih majicah: Mira Milavec, Mojca Rudolf in Anita Kočevar.
 • Četrta vrsta, “modri” fantje: Borut  Bojan1 Arko, Franc Kebe-Cerknica, Franc Mevc, Aleš Harmel, Matjaž Pavlin, Samo Urbas in Boštjan Lončar.

Viri:

 • Mihaela Brence
 • Rihard Braniselj

1 Sprememba: 27. 4. 2022


Kraj: Cerknica
Datum: 1979
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Mihaela Brence
Skenirano: 27. 9. 2021
Oblika: fotografija

One Comment leave one →
 1. Anonimno permalink
  18. 03. 2022 11:18

  Borut Arko je napačno. Prav je Bojan Arko.

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: