Skip to content

Cerknica 1977/78 – 6. a razred

13. 11. 2023


Osnovna šola v Cerknici, šolsko leto 1977/78 in 6.a razred z razredničarko Gertrudo Zigmund.

Sistematični pregledi v zdravstvenem domu so bili vedno zanimivi in seveda s tem povezan obisk laboratorija. Nekateri so v strahu pred iglo in odvzemom krvi tiho sedeli in samo čakali, da vse skupaj čim prej mine. Spet drugi so znali iz vsake situacije ustvariti zabavo. Za preiskavo zadostuje že manjša količina urina. Za popestritev lahko natočiš poln kozarček, saj je voda pri roki. Dogajalo se je še v starem zdravstvenem domu, kjer laboratorij in WC še nista bila povezana. Zato si se moral s kozarčkom v roki sprehoditi po celem hodniku. S povsem polnim kozarčkom je bil to kar podvig. Zato so čakajoči učenci celo pomagali in potrkali na vrata. Kaj je sledilo, ko je laborantka odprla vrata in zagledala dostavljen material? Povejmo samo to, da ni bila niti najmnanj navdušena.

Razredničarka Gertruda Zigmund.

 • Sedijo: Irena Lunka (Dolenja vas), Katarina Ule (Dolenja vas), Marija Ljubičič (Cerknica), Mojca Rudolf (Cerknica) in Rosana Šajn (Cerknica).
 • Druga vrsta: Stanko Tekavec (Cerknica), Marjan Mekinda (Cerknica), Bojan Arko (Cerknica) in Boštjan Lončar (Cerknica).
 • Tretja vrsta: Franc Kebe (Dolenje Jezero), Samo Urbas (Cerknica), Matjaž Štefan (Cerknica), Robert Mele (Cerknica) in Aleš Harmel (Cerknica).

 • Sedijo: Irena Stražiščar (Cerknica), Gordana Salopek (Cerknica), Andreja Vičič (Cerknica) in Sonja Rupar (Cerknica).
 • Druga vrsta: Ksenija Lunka (Cerknica), Genca Kovačič (Dolenja vas) in razredničarka Gertruda Zigmund.
 • Tretja vrsta: Jernej Jakopin (Cerknica), Marjan Primožič (Zelše), Franci Kebe (Cerknica), Franci Meden (Cerknica) in Damjan Meden (Cerknica).

Viri:

 • Stane Tekavec

Kraj: Cerknica
Datum: 1977/78
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Franc Kebe
Skenirano: 16. 8. 2023
Oblika: fotografija

One Comment leave one →
 1. Anonimno permalink
  13. 11. 2023 20:41

  Lepi spomini

Dodajte komentar

%d bloggers like this: