Skip to content

1976 Stari trg – Radosti na smučišču Ulaka

18. 11. 2023


Tega leta je v prvi polovici marca zapadlo veliko snega. Sneg je začel padati 8. marca in je padal tri dni. Ceste v Loški dolini so bile neprevozne, saj je zapadlo skoraj 2 m južnega snega. Cestni promet je popolnoma zastal. Cesto Stari trg – Lož so ljudje odpirali z lopatami. Delavci v Kovinoplastiki Lož so s strehe tovarne sneg odstranjevali z lopatami. Bali so se, da se bo streha pod težo snega sesedla.

Nadobudni loški smučarji, ki teh skrbi niso imeli, so na smučišču Ulaka pridno teptali sneg za smuk progo z vrha Ulake proti proti stari osnovni šoli. Pod potjo, ki gre k šoli, so napravili skakalnico, ki je omogočala skoke preko poti in železne ograje na sam vrt osnovne šole.

Zaletna steza je bila dolga okoli 200 m – od smrekovega gozdička na Ulaki do izdelane skakalnice pod potjo pred šolsko ograjo. Poskusni skok čez pot in železno ograjo, ki je bila visoka blizu 1,5 m, so najprej opravili starejši smučarji, za njimi pa še mlajši smučarji takratnega Smučarskega kluba Loška dolina.

Atraktivne skoke na šolski vrt sta dobro opravila brata Voljč, Janez in Robert. Doskoki na vrt so se včasih končali tudi na fasadi osnovne šole.

Robert Voljč pri skoku v šolsko gredo

Prispevek je napisal: Franc Mihelčič.

Kraj: Stari trg pri stari šoli
Datum: marec 1976
Avtor: Franc Mihelčič
Zbirka: Franc Mihelčič
Skenirano: 13. 11. 2023
Oblika: 2 fotografiji

2 komentarja leave one →
  1. 18. 11. 2023 07:52

    NE POSKUŠAJTE TEGA DOMA rečejo v oddaji Znanost neumnosti.

  2. Anonimno permalink
    18. 11. 2023 19:50

    Teh skokov v šolski vrt se spomnim. Mislim, da je poleg Janeza in Roberta v vrt tudi skočil Laženov Frenk. In vem, da se je mogoče Janez zaletel v zid šole. Tudi je, mislim , da ravno Frenk zapel ograjo in bilo je grdo…videti…Janez in Robert sta na skakalnici na poboču levo do njivce skakala tudi salte.🙂 Je pa na fotki levo zagotovo Leon Mlakar.

Dodajte komentar

%d bloggers like this: