Preskoči na vsebino

Cerknica 1977/78 – 5. c razred

8. 01. 2024


Šolsko leto 1977/78 v Cerknici in 5.c razred, razred vozačev, z razredničarko Heleno Smodiš.

Razred se je lahko pohvalil z dvojčicama Cirilo in Metodo iz Raven na Vidovski planoti. V tem šolskem letu so se iz osnovne šole v Begunjah začeli voziti na matično šolo v Cerknici. S tem so za vedno pridobili naziv vozači. Bili so zelo usklajen razred. Šola je za potrebe biologije imela okostnjaka. Svoj prostor je imel v kabinetu. Pa se je nekoč odločil za krajši sprehod. Za to so ga učenci primerno oblekli, mu obuli čevlje in mu celo dali cigareto v usta. Ker mu je bil razred všeč, se je odločil za malo širši potep. V trenutku, ko je hotel zapustiti razred, je vrata odprla nič hudega sluteča učiteljica. In šok, o moj bog, bi rekel Damjan Murko. Pa povejmo samo to, da se jim je zaradi okostnjakovega sprehoda kar pošteno skrajšala učna ura.

Razredničarka Helena Smodiš iz Prekmurja, ki je poučevala v Cerknici angleški jezik.

  • Prva vrsta: Cirila Štritof (Ravne), Metoda Štritof (Ravne), Sonja Otoničar (Hribarjevo), Romana Doles (Sveti Vid) in razredničarka Helena Smodiš.
  • Druga vrsta: Martin Rožanc (Selšček), Mojca Žnidaršič (Osredek), Marta Korošec (Kožljek), Klavdija Turšič (Selšček), Mira Meden (Osredek) in Damjana Baraga (Osredek).
  • Tretja vrsta: Milan Otoničar (Sleme), Iztok Kržič (Kožljek), Slavko Bečaj (Hruškarje), Lojze Seljak (Lovranovo), Peter Nared (Dobec) in Janez Meden (Bezuljak).

  • Prva vrsta: Magda Kranjec (Topol), Jolanda Marolt (Hruškarje), Ingrid Hrvatin (Otave) in Jana Škrlj (Sleme).
  • Druga vrsta: Marija Turšič (Jeršiče), Danica Mestek (Bočkovo), Danica Kraševec (Hribarjevo) in Damjan Stergulec (Selšček).
  • Tretja vrsta: Janez Borštnik (Otave), Franci Mestek (Hiteno), Viktor Meden (Kržišče), Marjan Hiti (Ravne) in Bogdan Pirman (Sveti Vid).

Viri:

  • Jana Škrlj
  • Marjan Hiti

Kraj: Cerknica
Datum: 1977/78
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Jana Škrlj
Skenirano: 7. 9. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar