Skip to content

1958 Cerknica — Kunčevi z Male gase

6. 08. 2012

Fotografija neznanega fotografa je bila narejena leta 1958 verjetno v fotografskem studiu. Prikazuje družino Zgonc, po domače Kunčevo z Gerbičeve ulice 28 v Cerknici. Včasih je hiša na Mali gasi nosila številko 120.

Na fotografiji so:

  • Lojze Zgonc, mlajši,
  • Marija Zgonc,
  • Anica Zgonc in
  • Lojze Zgonc starejši.
Lojze je bil rojen leta 1953 in je bil po poklicu lesni tehnik ter je živel v rojstni hiši na Mali gasi. Imel je dva sinova.
Marija Mele — Kunčeva Micka je bila rojena leta 1913 v Cerknici. Njen oče je bil Janez Mele, rojen leta 1881 in je dočakal 68 let. Njena mati pa je bila Marija Urbas, Japceva iz Dolenje vasi, rojena leta 1886. Micka je umrla stara 56 let. Micka je imela brata, ki pa je umrl zelo mlad. Sestra njenega očeta Terezija je šla v Ameriko in se tam poročila z Jankovičem, ki je bil doma iz Ospa pri Črnem Kalu. Njun sin Frenk, Mickin bratranec pa je bil znani harmonikar, ki so mu rekli kralj ameriške polke.
Lojze Zgonc je bil rojen leta 1918 v Cerknici pod farovžem. Njegov ded Andrej Zgonc je prišel v Cerknico z Radljeka. Lojze je imel še 5 bratov in sester. Okrog leta 1952 se je priženil h Kunčevim na Malo gaso.
Anica se je poročila na Kremenco, kjer tudi živi.

____________________________________________________________

Kraj: Cerknica
Datum: 1958
Avtor: Takšne fotografije so nastajale takrat v Bajčkovem ateljeju
Zbirka: Stane Šajn
Skenirano: 3. 7. 2012
Oblika: fotografija

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: