Skip to content

1977 Rakek – Temeljni kamen

20. 10. 2012

V počastitev občinskega praznika, ki je bil 19. oktobra, so na Rakeku položili temeljni kamen za novo proizvodno halo Kartonaže. Gradbišče je slavnostno urejeno, kolikor se je pač lahko dalo. Nastopali so pionirji rakovške osnovne šole, domači glasbeniki in mešani pevski zbor z Rakeka.


____________________________________________________________

Bil je petek, 21. oktober. Bilo je sončno in vetrovno in bilo je mraz. Otroci so v jopicah in jih je zeblo. Starejši so v plaščih ali jaknah.

Novinar Brestovega obzornika je zapisal: “Popoldne so ob navzočnosti kolektiva delavcev Kartonaže, občanov in številnih gostov položili na Rakeku temeljni kamen za izgradnjo novih proizvodnih dvoran, v katerih bodo dobili delavci Kartonaže z Rakeka možnost organizirati sodobno industrijsko proizvodnjo. Investicija je rezultat združevanja sredstev v okviru delovne organizacije in sredstev poslovnih bank.

____________________________________________________________

Zastave plapolajo v vetru. Pod Titovo sliko je zapel rakovški pevski zbor. Slavnostni govornik je povedal besede v čast delavskemu razredu in partiji in najbrž naštel nekaj dosežkov Kartonaže in predstavil vizijo prihodnosti. Takrat je bil čas za take govore. Kdo je, ne vemo. Leta 1979 pa je bila proizvodna hala že dokončana.

____________________________________________________________

Viri:

Kraj: Rakek
Datum: 1977
Avtor: neznan
Zbirka: Ivanka Gantar
Skenirano: 6. 5. 2012 –  Ivanka Gantar
Oblika:  dve datoteki

No comments yet

Dodajte komentar

%d