Skip to content

1974/75 Stari trg – 5. a razred

20. 07. 2023


Učenci na sliki so iz šolskega okoliša Stari trg. V petem razredu se razredna skupnost ni spremenila, le vsako naslednje leto so dobili kakega novega sošolca, ali pa izgubili starega. Spomnim se, da so v petem razredu pomešali učence iz Starega trga z učenci iz Iga vasi in nastali sta dve novi razredni skupnosti. Vsaka različica pa ima svoje prednosti in slabosti. Na tem mestu pred šolo zgrajeno leta 1972 je nastalo največ spominskih fotografij. Večina teh otrok je rojenih v letu 1963, tako da so ali pa bodo letos praznovali šestdeseti rojstni dan. Še veliko zdravih in uspešnih let!


Razredničarko Nado Mercina so ohranili v lepem spominu. Ni jim bila le učiteljica, razredničarka, bila jim je kot mama. Radi so jo imeli kot učiteljico in kot osebo, ki jim je znala prisluhniti in jih pravilno usmeriti. Čutili so, da ji je mar zanje, da so ji pri srcu. Večkrat se je zanje potegnila tudi pri drugih učiteljih. Na primeren način je prikazala dobre in slabe strani učencev in prav z lepo besedo je veliko dosegla pri vzgoji otrok. Rada jih je nagovorila z besedami, ko so bili deležni graje ali pa pohvale: Ljubi moji otroci. Ta stavek, tišina in pogled, ki je objel vse učence, je včasih povedal več kot vsi nauki o lepem vedenju. O učiteljici, tudi moji, Nadi Mercina  sem že pisala v tem prispevku. Preberite si, če hočete več vedeti o njej.

  • Zadaj stojita Marjan Forjanič (Podcerkev) in Jože Mlakar (Babno Polje).
  • Srednja vrsta: Tatjana Koren (Podcerkev), Ivanka Troha (Babna Polica), Bojana Lenarčič (Stari trg), Florijana Komidar (Klance), Ankica Petrič (Stari trg), Terezija Klančar (Nadlesk), Branka Razdrih (Lož) in Zoran Žagar (Lož).
  • Spredaj sedijo: Jožica Lah (Lož), Boža Avsec (Stari trg), Miljana Kraševec (Stari trg), Danica Okoliš (Spodnje Poljane) in Darinka Palčič (Markovec).

  • Zadaj stojita: Robert Avsec (Knežja Njiva) in Bojan Zabukovec (Stari trg).
  • Srednja vrsta: Matjaž Kočevar (Lož), Marinka Maček (Dane), Milan Sernel (Lož), Igor Žagar (Stari trg), Janez Intihar (Lož) in razredničarka Nada Mercina.
  • Sedijo: Marko Žagar (Stari trg), Marko Lavrič (Markovec), Branko Ovsec (Knežja Njiva) in Franc Ovsec (Knežja Njiva).

Viri:

  • Anka Špeh

Kraj: Stari trg
Datum: spomladi 1975
Avtor: Jože Žnidaršič
Zbirka: Osnovna šola Stari trg
Skenirano: 10. 5. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: