Preskoči na vsebino

Cerknica 1979/80 – 7. a razred

29. 04. 2024

Pred telovadnico slikani 7. a razred v šolskem letu 1979/80 ob svoji razredničarki Marjani Širaj.

Osnovna šola v Cerknici do leta 1977 ni imela športne dvorane. Učitelj telovadbe Franc Popek si je zelo prizadeval, da bi šola dobila telovadnico. Ko se je to končno zgodilo, pa se je zelo trudil, da bi ta kar največ časa dobro služila svojim namenom. Zato so v novi telovadnici učenci telovadili bosi. Z uporabo športnih čevljev bi se parket lahko prehitro poškodoval. In tudi bose noge so morale biti čiste, sicer si jih je moral učenec najprej umiti. Kot učitelj je moral zelo premišljeno ravnati. Zgodilo se je, da učenec ni hotel telovaditi z izgovorom, da ga boli trebuh. Učitelj ga je mirno poslal v kuhinjo po kos kruha. Dobro je vedel, da lačen ne moreš telovaditi. Po manjšem prigrizku je bil učenec pripravljen na uro telovadbe. Povsem drugačne prijeme pa je imel prav tako učitelj telovadbe Tomaž Skuk. Tek po stari cesti od šole do črpalke na Rakeku. S pretvezo, da jih črpalkar šteje, so vsi nalogo naredili in njemu sploh ni bilo treba preverjati. Oziroma zelo malokdaj jih je sam dejansko počakal na črpalki. Pa še tedaj se je tja pripeljal z avtomobilom po glavni cesti.

Razredničarka Marjana Širaj.

  • Prva vrsta: Marta Korošec (Kožljek), Albina Hiti (Begunje), Joži Jakopin (Begunje), Vilma Zgonc (Cerknica) in razredničarka Marjana Širaj.
  • Druga vrsta: Ksenija Salopek (Cerknica), Marija Turšič (Jeršiče), Herman Modic (Cerknica), Milan Otoničar (Sleme), Zoran Ulaga (Cerknica), Tadej Drobnič (Cerknica) in Jože Brus (Podskrajnik).
  • Tretja vrsta: Darko Žugčić (Cerknica), Franci Mestek (Hiteno), Janez Borštnik (Otave), Andrej Šparemblek (Cerknica), Viktor Meden (Kržišče) in Matjaž Lovko (Dolenja vas).

  • Prva vrsta: Mojca Zalar (Begunje), Ingrid Hrovatin (Otave), Urša Lavrenčič (Cerknica) in Mihela Kranjc (Cerknica).
  • Druga vrsta: Polona Zakrajšek (Cerknica), Violeta Kebe (Cerknica), Vika Levar (Dolenje Jezero) in Jana Škrlj (Sleme).
  • Tretja vrsta: Zvonko Ris (Cerknica), Andrej Bespalec (Podskrajnik), Jože Radovan (Dolenja vas) in Stanka Braniselj (Dolenje Jezero).

Viri:

  • Jana Škrlj
  • Andrej Šparemblek

Kraj: Cerknica
Datum: 22. 6. 1980
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Jana Škrlj
Skenirano: 7. 9. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar