Skip to content

1981 Cerknica – Garaže

2. 07. 2013
tags:

120514137Fotografija, ki jo je leta 1981 posnel Štefan Bogovčič, prikazuje Cerkniščico z garažami v ozadju. V garažah je imelo GG parkirana svoja vozila. Levo od garaž je poslopje, kjer so stanovali delavci, ki so bili zaposleni na Gradišču in GG.

Pred garažami sta parkirana kombija, ki sta vozila delavce na in z delovišč. Parkiran je tudi Volkswagen – hrošč, katerega lastnik je po vsej verjetnosti gozdar France Udovič iz Grahovega.

120514137-001Garaže in stanovanjski blok stojijo na Kramarjevi Ločici. Predno so bila na Kramarjevi Ločici postavljena poslopja, je na njej rastla trava in nekaj sadnega drevja.

Tam smo mulci mnogokrat streljali z lokom. Prav tako smo pogosto s Kramarjeve Ločice lovili ribe, saj je ob bregu rastlo grmovje, v katerem je bilo dobro skrivališče pred ribiči.

120514137-002Čez potok je bila od Bresta k stanovanjskemu poslopju speljana cev, po kateri je pritekala vroča voda za ogrevanje radiatorjev, saj v poslopju, kjer so stanovali delavci, ni bilo peči centralne kurjave. Po cevi smo ničkolikokrat prečkali potok, največkrat uspešno, včasih pa tudi s padcem v vodo.
V sredini tega segmenta je zidana baba. Včasih jih je bilo več. Na njih je bila pritrjena ograja med Kramarjevo Ločico in Konjedicovim vrtom. Po vojni smo mulci v odprtinah, v katerih so bili prečni nosilci ograje, našli ogromno italijanskih patronov z zaobljeno kroglo.

Kraj: Cerknica
Datum: 1981
Avtor: Štefan Bogovčič
Zbirka: Zlatko Bogovčič
Skenirano: 14. 5. 2012
Oblika: negativ 6×6

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: