Skip to content

1975 Cerknica – Avtobusna postaja

4. 07. 2016

160610264 Štefan Bogovčič je okrog leta 1975 fotografiral ta prizor na avtobusni postaji v Cerknici. Ko so odprli novo avtobusno postajo v Cerknici, je v Brestovem obzorniku z dne 31. 7. 1968 zapisal:

“V torek, 23. julija, je predsednik delavskega sveta SAP Ljubljana odprl za promet novo avtobusno postajo v Cerknici. Otvoritvi so prisostvovali predsednik občinske skupščine Cerknica, predstavniki družbeno političnih organizacij, podjetij in ustanov. Avtobusna postaja je ena izmed najbolj modernih v Sloveniji. Ima osem pristajališč za avtobuse, prometno in turistično pisarno, restavracijo s kuhinjo in čakalnico z vsemi ostalimi pomožnimi prostori.

To je velika pridobitev k ureditvi središča Cerknice, ki se s tem še nadaljuje. Nove postaje so posebno veseli potniki, ki so se morali do sedaj stiskati pred blagovnico. Asfaltiran je ves prostor za motorna vozila in dohodne pešpoti, urejujejo še zelenice pri avtobusni postaji, razširjajo pa še parkirni prostor pred novo pošto”.

160610264-001 Na avtobusni postaji v Cerknici sta se srečala znanca, ki sta skupaj čakala prevoz in se bosta nekaj poti peljala v isto smer. To sta:

  • Niko Premerl z leve in
  • Jože Švigelj.

Niko, ki odpira škatlico cigaret, je doma z Gline na Blokah. Do upokojitve je bil zaposlen na Novolitu v Novi vasi na Blokah. Jože Švigelj pa je doma iz Martinjaka in je bil zaposlen na Brestu.

Kraj: Cerknica
Datum: 1975
Avtor: Štefan Bogovčič
Zbirka: Zlatko Bogovčič
Skenirano: 10. 6. 2016
Oblika: fotografija

Dodajte komentar

%d bloggers like this: