Skip to content

1978 Cerknica – Rally

1. 08. 2016

160728497Fotografija neznanega fotografa tega plakata, odtisnjenega na ozalidnem, to je fotokemično občutljivem papirju, razglaša, da Avto-moto društvo Cerknica organizira avto-rally.

Ta plakat je bil glede na luč in obliko okna izložbe izobešen v izložbi Kravanjetove trgovine na Placu v Cerknici. Po zaprtju trgovine je imelo nekaj časa v njenih prostorih sedež Avto-moto društvo Cerknica.

Včasih so se načrti in dokumenti, ki so bili v originalu narejeni na močnem prosojnem papirju za risanje načrtov, ki se mu reče pavs, razmnoževani na fotokemično občutljivem papirju.

27. avgusta 1978 ob pol devetih dopoldne se je tekmovanje začelo. Prijave so sprejemali do 25. avgusta, oziroma še pol ure pred začetkom tekmovanja.

160728497-001Začetek tekmovanja je bil pred železniško postajo na Rakeku. Trasa tekmovalne proge je potekala od Rakeka proti Cerknici in se nadaljevala do Grahovega. Nato je tekmovanje teklo proti Bloški Polici in naprej na Bloško planoto do Nove vasi. Tu so se tekmovalci obrnili in odbrzeli nazaj proti Bloški Polici. Od Bloške Police jih je pot vodila naprej v Loško dolino skozi Lož, Stari trg, Nadlesk in Dane. Od Dan naprej proti Gorenjemu Jezeru in preko Lipsenja do Grahovega ter od tu v Cerknico, kjer je bil cilj.

Voznica (zgleda, da se je vnaprej vedelo, da bo samo ena) in najboljših šest tekmovalcev je bilo nagrajenih. Zamislite si hrabrost organizatorjev, ki so si upali organizirati tako tekmovanje. Morda je bilo takrat kaj takega lažje.

Kraj: Cerknica
Datum: 1978
Avtor: neznan
Zbirka: AMZ Cerknica
Skenirano: 28. 7. 2016
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: