Preskoči na vsebino

Nova vas 1973/74 – 8. razred z učitelji na valeti

20. 11. 2023


V šolskem letu 1973/74 je skupina učencev 8. razreda dočakala zaključek šolanja na osnovni šoli Nova vas. Sledila je le še valeta.

Generacija učencev na sliki je imela dve učiteljici za poučevanje nemščine. Skozi štiri leta sta se kar lepo izmenjavali med seboj v poučevanju in porodniškim dopustom. Ko je šla na porodniško Ladi Oblak, jih je učila Marjanca Širaj. Naslednje leto je odšla na porodniško Marjanca in jih je zopet učila Ladi. In tako še enkrat do konca osmega razreda.

Na dan valete so se vsi zrihtani, sfrizirani in prešerne volje še zadnjič slikali skupaj s svojimi učitelji. Ravnateljstvo je zadnjega pol leta prevzel Janez Praprotnik. Nasledil je dolgoletnega ravnatelja Franca Čebohina. Na sliki je tudi nekaj učencev iz 7. razreda. To so njihovi nasledniki, ki so jim na sami prireditvi svečano predali šolski ključ. Slavko Pavlič, Jožica Marinček in France Dobravec imajo na sliki ključ še v svojih rokah, na lepo vezeni blazini. Kasneje je sledila manjša zabava oziroma žurka, kot bi temu rekli danes. Plesali so in se zabavali, pa tudi kaj malega popili. Čas je prehitro minil za skupno druženje. Od tu naprej so odšli vsak po svoji poti in novim dogodivščinam nasproti.

  • Sedijo: Irena Škrabec (Nova vas), učitelj Srečko Bavčar, učiteljica Ivica Škrabec in ravnatelj Janez Praprotnik.
  • Druga vrsta: učenec 7. razreda Franc Anzeljc (Hudi Vrh), zadaj Danica Avžlahar (Fara), učenec 7. razreda Ivan Lah (Glina), France Modic (Velike Bloke), Darinka Bobanovič (Ravne), -Slavko Pavlič (Hudi Vrh) in Jožica Marinček (Veliki Vrh).
  • Tretja vrsta: Jožica Lah (Nova vas), Breda Jakopin (Velike Bloke), Franci Turk (Nova vas), Marta Mišič (Hudi Vrh) in Jože Pavlič (Ravnik).

  • Sedijo: ravnatelj Janez Praprotnik, razredničarka Milena Kulič, učitelj Vinko Hace, učiteljica Ladi Oblak, Milena Avžlahar (Fara) in Olga Knavs (Nova vas).
  • Druga vrsta: Jožica Marinček (Veliki Vrh), Franc Dobravec (Velike Bloke), Jože Matko (Hudi Vrh), Jože Kovač (Ravne), Milena Žgajnar (Metulje), Marjan Anzeljc (Velike Bloke) in Vanda Miklavčič (Velike Bloke).
  • Tretja vrsta: Jože Pavlič (Ravnik), Andreja Lužar (Lužarji), Darko Zupančič (Nova vas), Lado Zakrajšek (Ravne), Marta Modic (Velike Bloke), Igor Zakrajšek (Hudi Vrh) in učenec 7. razreda Stane Kavšek (Hudi Vrh).

Viri:

  • Breda Turšič
  • Jože Pavlič

Kraj: Nova vas
Datum: 1973/74
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Jože Pavlič
Skenirano: 17. 4. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar