Skip to content

1975 Cerknica — Pogled od bazena

10. 03. 2012

6. januarja letos smo objavili  nekaj starejšo sliko, ki je bila  fotografirana skoraj z istega mesta, le, da na njej ni bilo videti bazena. Pa tudi fotograf in založnik te razglednice sta druga.

Glede na izgled naše in okoliških hiš je bila ta slika posneta poleti leta 1975.

Ta protipožarni bazen je zgradil Brest kmalu po požaru ki je izbruhnil 8. avgusta 1959. Seveda pa, kot vidimo, je bil namenjen tudi kopanju. Na robu bazena vidimo kopalko, ležečo na trebuhu, ki se nastavlja sončnim žarkom.

Na tem segmentu je v spodnjem desnem kotu videti nov Brestov gasilski dom, ki je bil zgrajen na mestu, kjer je bila prej Hrenova hiša.Garaže Gozdarskega podjetja, ki stojijo na Kramarjevi Ločici so že zgrajene in se vidijo za Brestovim gasilskim domom.
Skrajnik v ozadju je že nekoliko bolj zaraščen. Tudi Dolenjske njive in njive na Prerobkih so slabše obdelane, kot prej objavljeni razglednici.V sredini tega segmenta je videti na novo zgrajena stanovanjska bloka pri stari Mercatorjevi blagovnici.
Nalepljena znamka na razglednici pove, da je bil namen razglednico poslati, vendar se je pošiljatelj premislil. Če bijo poslal, je zdaj ne bi mogli gledati.Za Fotolik Celje jo je posnel fotograf M. Gorjanc.

____________________________________________________________

Kraj: Cerknica
Datum: 1975
Avtor: M. Gorjanc
Zbirka: Dušan Gogala
Skenirano: 22. 10. 2011
Oblika: razglednica

Dodajte komentar

%d bloggers like this: