Skip to content

1959 Cerknica – Nastop službe (2)

21. 07. 2015

140703209 Fotografija neznanega avtorja je nastala v Cerknici leta 1959 pred Splošnim gradbenim podjetjem Gradišče Cerknica.

Mladi mož na fotografiji je Dane Mazi, ki se je tega leta zaposlil v tem podjetju. Že čez dve leti je postal direktor podjetja.

Tako, kot vsak direktor je tudi Dane Mazi že na samem začetku svojega direktorovanja kadrovsko najprej okrepil svoje podjetje, saj je k sodelovanju povabil sošolca iz Loške doline, tako, da je imel pri hiši še enega kvalificiranega gradbenika.

Velik dogodek je bil, ko so v začetku šestdestih zastavili temelje prvega stanovanjskega bloka v domačem kraju.

140703209-001

Dane je imel veliko intuicijo za posle, pa tudi izredno tankočutnost za delo z ljudmi. Nikoli ni ničesar počel na silo, vedno le na mehko. Če mu kakšen posel ni uspel, se je zahvalil in umaknil, ampak nikoli ni bilo nobene zamere. Če ga je kaj dražilo, je poskušal priti do tega s strani. Nekako tako, kot pravijo Kitajci, voda ne more skale premakniti, raje jo obide.

Vedno je imel veliko podporo zaposlenih. Do njih je imel vedno spoštljiv odnos. Delavci se ne spomnijo, da bi v vseh letih direktorovanja zakričal na kakega svojih delavcev. Spore je raje reševal mirno.

140703209-002 V vseh letih svojega direktorovanja ni podpisal niti ene negativne bilance poslovanja podjetja, delavci pa so vedno dobivali plače pravočasno.

Dane Mazij je zaželen gost v družbi med znanci in prijatelji, saj ne zapleta stvari in pri njem cenim dejstvo, da ga še nisem slišal o ljudeh govoriti slabo.

Tudi jaz rad poklepetam z njim, največkrat, kadar se z biciklom pripelje po Mali gasi.

Viri:

  • Dela z dne 20. februarja 1999, stran 34 in 35

Kraj: Cerknica
Datum: 1959
Avtor: neznan
Zbirka: Danimir Mazi
Skenirano: 3. 7. 2014
Oblika: fotografija

2 komentarja leave one →
  1. Anajedrt permalink
    21. 07. 2015 08:37

    Ko je g. Mazi leta 1963 postal direktor Gradišča je umrl njihov šofer Ivan Knap, Klemenov Ivan. Sredi dela je moral pustiti nedokončano garažo, samo stene so bile postavljene. Direktor Dane Mazi je poslal h Klemenu delavce in material, ki so v enem popoldnevu naredili na garaži ploščo, vse očistili in pospravili. Takrat je bil star komaj 24 let in imel tak čut do sočloveka. Jaz sem takrat stanovala pri Klemenovih in se tega dogodka dobro spominjam.

Trackbacks

  1. 1945 Cerknica – Panorama požganega mesta (1) | Stare slike

Dodajte komentar

%d bloggers like this: