Skip to content

1934 Planina – Valentinovo

14. 02. 2016

150119256Nelektorirano in necenzurirano pismo iz leta 1959:

»Spoštovani!

Oprostite, kjer Vam nisem odgovorila na Vašo prvo kartico. Kjer sem bila tako obremenjena z delom, da Vam nisem mogla takoj odgovoriti. Sedaj sem bila pa v dvomih, ali Vam lahko pišem še na naslov katerega imam, kjer ste mi pisav v prvem pismu, da ga boste spremenu. No danes sem pa sprejela Vašo drugo kartico, na katero Vam takoj odpišem.

Nevem, če se mi splača pisat, ali ne toda vseeno bom razkerala par besed na Vašo kartico. Vglavnem sem Vam že pisala na čem je stvar. V mojem dvaindvajsetem letu je to drugo pismo katero pišem v tak namen. Sliko za katero ste prosili, Vam jo priložim v drugem pismu, kjer jih pričakujem.Kajti res je, da če človek človeka ne vidi, še man pa pozna, se težko odloči za tako stvar. Tako je tudi meni težko pisati, kjer Vas še ne poznam. Ali jaz upam, da se bova vseeno dobro sporazumela. Moja želja je ta, da bi se spoznala za vedno. Če prav se še nisva videla in da se kod dobra prijatelja čim prej vidiva. Moja želja je pa tudi ta, da dobim tudi jaz Vašo sliko v pismu, ki mi ga boste prvič pisali saj veste, da si tudi jaz Vas želim videti. Kakor Vi mene.

Dolga so mi bila leta, katera sem preživela, brez, da bi pisala v tak namen, ko pišem danes. Toda prišev je tudi ta čas, ko lahko pišem pismo tudi fantu. Toda nevem če ne pišem zaston. Nevem kakšnega mišlenja ste Vi. Jaz nimam te navade, da bi govorila, kar tja ven dan, jaz kar rečem tisto tudi držim!

Bom končala, pa drugič še kaj na Vaš odgovor, katerega pričakujem čim preje.

Lep pozdrav Vam dragi XXXX pa pišite mi čim prej«

Res ne vem, kako s(m)o se spoznavali in preživeli brez interneta in pametnih telefonov?!

150119256z Razglednica je bila poslana z nekim drugim namenom, ampak nam je pri Starihslikah prav prišla za Valentinovo. Upam, da sem datum pravilno prebrala

Kraj: Planina pri Rakeku
Datum: 1934
Avtor: neznan
Zbirka: Tončka Jernejčič
Skenirano: 19. 1. 2015
Oblika: ljubavna razglednica

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: