Preskoči na vsebino

Sv. Trojica 1975/76 – 3. in 4. razred

18. 12. 2023

Na sliki so: Sonja Otoničar 3.r (Hribarjevo), Danica Kraševec 3.r (Hribarjevo), Franci Mestek 3.r. (Hiteno), Danica Mestek 3.r (Bočkovo-Graben), za njo je poštar Andrej Seljak, Jana Škrlj 3.r (Sleme), Alojzij Seljak 3.r (Lovranovo), Milan Otoničar 3.r (Sleme), Metod Kraševec 4.r (Jeršanovo), Ludvik Mramor 4.r (Ulaka), učiteljica Milka Mišič, Bojan Korošec 4.r (Hiteno), zadaj kuharica Micka in Dušan Klančar 4.r (Zales).

Tukaj imamo združene učence tretjega in četrtega razreda. Skupaj so se slikali ob svoji šoli pri Sveti Trojici. Ob šoli so imeli dve njivi, kjer so pridelovali svojo zelenjavo in krompir. Krompir so sami sadili in ga pobirali. Okoli šole je bil sadovnjak, kjer so pobirali sadje. Kuharica je kuhala zelo dobre enolončnice, ki so božansko dišale. Še danes se prikrade njihov vonj v spomin. Tudi žgance in palačinke so dobili, in seveda kompot iz pobranega sadja.


Razredničarka Milka Mišič je bila doma iz Loškega Potoka, poročena na Studenec. Še danes se spominjajo belega fičkota, s katerim se je vozila s Studenca na Sveto Trojico.


Zlata kuharica je bila Micka Štrukelj, po domače Koroščeva Micka iz Grabna. Lepo je skrbela za lačna usta.


V službi, s službeno čelado na glavi in na mopedu, se je učencem pridružil poštar Andrej Seljak s Svete Trojice. Poštar je bil kot domačin tesno povezan s šolo. Redno jim je dostavljal revije Ciciban, Pionirski list, pa tudi kakšna pobarvanka se je našla v njegovi torbi.

Viri:

  • Ludvik Mramor
  • Marja Lončar
  • Jana Škrlj

Kraj: Sveta Trojica
Datum: 1975/76
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Ludvik Mramor
Skenirano: 10. 5. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar