Skip to content

Cerknica 1959/60 4. a razred – odmor

12. 04. 2010
tags:
by

prejšnji <- prispevek istega dogodka -> naslednji

Med odmorom z Meletovo tovarišico

Med odmorom so se fantje zbrali okrog tovarišice. Vsi so nasmejani in dobro razpoloženi.

Od leve proti desni: Jože Opeka (Dolenja vas), Emil Kakša, x, Jože Žagar, Jože Martinčič, x, Jože Mele, Ivan Klančar – Beštek, tov. Tilka Mele, Slavko Bajc1, Miloš Obreza – Cibek, Sašo Miler1, Aleksander Zgonc, Lojze Mele – Kunč

Tovarišica Meletova je bila vedno oblečena v  značilno temno modro haljo iz takšnega blaga, da se je svetila.

Še dobro, da je fotograf z objektivom zajel nekoliko širše in lahko vidimo del razreda. Na tabli je datum 23.10.1959.Levo od table je omara, v kateri so se hranili učni pripomočki (npr. šestilo, ravnilo, kotomer…)

Razigrani

Šele ko vemo njihova imena, so nam poznani.

Klop

Staro pohišvo je bilo res staro. Vsake toliko časa nam je tovarišica naložila, da smo klopi očistili. Popacane so bile s črnilom.  V klopi je bilo strogo prepovedano vrezovati imena, simbole…Na mizi je lesena puščica in črnilo. Zvezki so vedno imeli ušesa in bili popacani s črnilom. Zvezki punc so bili praviloma lepši in manj popacani.  Na črnilnikih je bilo potrebno napisati ime, da se niso zamešali. Takrat je bil le en proizvajalec črnila z eno vrsto črnila in emblaže. Je bil to Leonhardi?

1 Dopolnjeno 15. 3. 2019

Kraj: Cerknica
Datum: 23. 10. 1959
Avtor: neznan
Zbirka: Aleksander Zgonc
Skenirano: marec 2010
Oblika: fotografija

prejšnji <- prispevek istega dogodka -> naslednji

3 komentarji leave one →
  1. Bojan permalink
    12. 04. 2010 16:23

    Jože Mele je mogoče brat Iva Meleta (Debeli bar) in ne Žlabrov Jože (?). Prvi desno od učiteljice je Slavko Bajc, tretji pa bi lahko bil Sašo Miler ?

  2. Anka permalink
    8. 12. 2010 09:13

    Na sliki so še tretji z leve Žagar Jože iz Dolenje vasi šesti je Vinko Urbas-Kramarjov iz Male gase Slavko Bajc in Sašo Miler pa sta še druga dva manjkajoča

Dodajte komentar

%d bloggers like this: