Skip to content

1972 Rakek – Ansambel Odmev

17. 07. 2016

160603188Zasedba ansambla Odmev pred rakovško Podmornico.

Je ni bilo gostilne, ki bi kaj dala nase, brez hišnega ansambla, ki pa je po potrebi igral tudi kje drugje. »Dnar je dnar!« Ansambel Odmev je igral tudi na ribiškem pikniku za Goričico ob Cerkniškem jezeru. Leta 1972 sem bila še zelo premlada, da bi lahko plesala. Niti nisem znala, niti me to ni zanimalo. Sem pa kasneje vse »not prinesla« kot radi rečemo.

Spomnim se, kje je bilo pred podmornico plesišče. Nekoč je tam gostoval tudi ansambel Agropop, pa kakšna veselica je bila tudi tam in nekaj let zapored je tja prišel tudi Ivo Godnič v podobi samega Tita. Vse prireditve so bile dobro obiskane, saj ni bilo kabelske televizije, računalnikov in interneta in ne pametnih telefonov. So bili pa zato bolj pametni ljudje, ki so hodili ven, se družili, zabavali in tudi kaj spili, kakšen tudi preveč, ampak tega ni nihče obsojal. Oh, kako pogrešam tiste čase. Me prav zanima, če znam še plesati?! Enkrat sem mojega vprašala, zakaj ne greva nikoli plesat pa je rekel, da sedaj ni več potrebe.

160603188-001Kitara Mitja Plečnik, za bobni pa Marko Podobnik.
160603188-002Kitara Bojan Plečnik. Dvakrat organ, se pravi orgle in vokal, Darč Vengust.

Kraj: Rakek
Datum: 1972
Avtor: neznan
Zbirka: Dare Vengust
Skenirano: 3. 6. 2016
Oblika: fotografija

5 komentarjev leave one →
 1. alojzmazij permalink
  17. 07. 2016 21:09

  Darč, kot ga imenuje Ivanka, ima pred seboj kar debel zvezek besedil gotovo poln pesmi Toma Jonesa, Beatlov in seveda Ivice Šarfezija, Faraonov itd. Skupaj pojeva pri klapi Galeb in ko smo bili lani na kratkem izpopolnjevanju pri Dalmatincu prof. Pogrmiloviću je moral za začetek vsak nekaj sam zapeti. Ko je prišel na vrsto Darko je prof. hitro ugotovil:”Pa vi mora da ste pjevali u nekom bendu!” Ko mu je Darko pojasnil v koliko bendih je vse igral in pel od mladih let mu je bilo takoj jasno s kom ima opravka.

 2. Mitja Plečnik permalink
  29. 10. 2018 11:11

  OOOO, kakšno presenečenje, da se po toliko letih spet vidim pred PODMORNICO.
  L.P. Takratni kitarist-Mitja Plečnik. Tudi na sliki PRVEGA razreda na Rakeku ste me spregledali. Morda pa se kaj pogovorimo po eMailu, čeprav večkrat pridem v moje rojstno mesto…Vaš in Moj Rakek. Morda se mi bo takratni sošolec Vengust Darko kaj oglasil, ali pa kdo Drug. Pošiljam Email.

Trackbacks

 1. 1978 Postojna – Ansambel Venera | Stare slike
 2. 1968 Rakov Škocjan – Ansambel Raki | Stare slike
 3. 1970 Cerknica – Večerna šola rokenrola | Stare slike

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: