Skip to content

Denis Medved

Moje ime je Denis. Najprej sem se pisal Žugčič, leta1989 pa sem prevzel mamin dekliški priimek Medved. Starejši Cerkničani, tisti ki me poznajo, me poznajo po prvotnem priimku. V Cerknici sem živel do leta 1991, od takrat naprej pa na Rakeku.

Najprej sem živel v Brestovem domu pod Slivnico. Nato smo se preselili v Brestove bloke na Cesti 4. maja. Kljub temu, da sem bil otrok iz bloka, sem se navdušil za kmetijstvo, predvsem za mehanizacijo. Navdih in veselje za kmečka opravila sem dobil na kmetiji Modicovih, po domače Klančarjevih, iz Cerknice. Pri Klančarjevih so že takrat imeli moderno kmetijo z veliko mehanizacije in pa veliko posluha in volje za uresničevanje mojih želja. Že kot desetletni fantič, sem učil voziti traktor nekoga izmed soustvarjalcev Starih slik. Prepričan sem, da se ta oseba to spomni (se bo javil). Po osnovni šoli sem se šolal na Srednji šoli kmetijske mehanizacije v Mariboru. Po končani šoli sem se zaposlil v Kmetijski zadrugi, kjer sem del v Mlinu.

Po osamosvojitvi sem se zaposlil v Slovenski vojski (takrat še Teritorialna obramba). Kmalu po zaposlitvi sem bil dodeljen v enoto vojaške policije, kjer sem zaposlen še danes. V tem času sem končal podčastniško šolo, udeležil sem se štirih mirovnih misij, leta 2011 pa sem diplomiral na policijski akademiji v Tacnu.

Pri strani Stareslike sem začel sodelovati po naključju. Nekega dne sem na spletu, na strani Stareslike, našel sliko s kozolcem, kjer zdaj stoji naša hiša in v kateri živim s svojo družino. Bil sem zelo navdušen nad najdbo. Ko sem brskal naprej, sem si mislil, da bi tudi sam lahko kaj napisal, saj poznam kar dosti ljudi iz naših krajev, poleg tega sem imel tudi nekaj lepih starih slik, ki bi prišle v poštev. Pisal sem Milošu……in sedaj sem tu. Sem mnenja, da se mora našo zgodovino in tradicijo negovati, Stareslike pa so eden izmed izredno dobrih načinov za to.

medvedPa še o sliki, s katero se prijavljam v Stareslike. To ni slika iz kakšne mirovne misije. Slika je iz leta 2001, s snemanja filma Na nikogaršnji zemlji (No Man’s Land), režiserja Danisa Tanoviča in Branka Đurića “Đura” v eni izmed glavnih vlog. V omenjenem filmu  sem vozil oklepno vozilo, ki je na sliki. Film je tega leta dobil Oskarja za najboljši tuji film.

3 komentarji leave one →
 1. 2. 11. 2015 21:32

  Gospodin Denis, ja sam unuk od najstarije sestre Vašeg oca.. Živim blizu Rijeke, ime mi je Krešimir, moj tata se zove Dubravko. Neznam kako da Vam se obratim pa sam na ovaj način jer sam kopao po internetu u potrazi za svojom familijom.

  • Anonimno permalink
   9. 11. 2015 19:32

   Lep pozdrav Krešimir, najprije se ti izvinjavam što se nisam odmah javio. U poslednje vreme sam puno zapošljen, pa nemam vremena ni za Stareslike. Javit ču se vam sigurno, baš mi je drago da ste me pronašli preko internetne starnice Stareslike.

 2. Marko Malec permalink
  31. 03. 2020 17:28

  Spoštovani g. Denis Medved.
  Moje ime je Marko Malec. Februarja 2019 sva s prijateljem Borutom Podgorškom izdala knjigo Zaljubljeni v letenje, kjer sva predstavila zgodbe 15 pilotov, 2 stevardes in letalskega tehnika. Knjiga je bila za naju velik uspeh (naklada 600 izvodov, razprodana pred koncem leta 2019, ponatis 2020).
  Za leto 2021 pripravljava drugo knjigo. Slučajno sem na spletu naletel na vaš članek o pilotu Viktorju Klammerju in me je povsem prevzel. Ali obstaja možnost za sodelovanje, ker bi ga rad vključil v drugo knjigo ?
  Za kakršenkoli odgovor se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

  Marko Malec
  info3m@yahoo.com

Dodajte komentar

%d