Skip to content

Matjaž Žnidaršič

Sem Matjaž Žnidaršič ali Šentkov po domače. Cerkničan. Starši iz Cerknice, Šentkovi in Cibavi. Stari starši spet iz Cerknice, pa stari stari starši tudi. Pa še nazaj…

Ni čudnega, da se najrajši zbudim na mestu, kjer so na eni strani Javorniki, na drugi strani Slivnica. Pa čeprav veliko potujem po svetu, se vedno rad vrnem domov.

Po poklicu sem diplomirani inženir lesarstva, poklicno pot sem začel na Brestu (čudno, mar ne), nadaljeval kot učitelj strokovno-teoretičnih predmetov lesarstva  na Srednji šoli v Postojni, sedaj pa sem produktni vodja za parkete v podjetju Alpod v Podskrajniku.

Imam dva krasna sina. Luka in Jerneja. Ponosen.

V prostem času rad »tišlarim«, igram košarko (ekipa Abakos), sem član Ribiške družine Cerknica in Lovske družine Cerknica, ter sem seveda tudi član ekipe Starih slik.

S Starimi slikami me je zastrupila sestrična Cibava Metka, vendar moram priznati, da se ji ni bilo treba pretirano truditi. Rad sodelujem v projektu ohranjanja, ne samo starih slik, ampak predvsem pri ohranjanju običajev, dogodkov, starih imen,… vsega kar nas dela to kar smo. Včasih bi se le želel, da bi v mlajših letih znal bolj prisluhniti pripovedovanju svojih starih staršev. Koliko več bi sedaj lahko napisal ob posamezni sliki.

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: