Skip to content

1946 Cerknica – Šoferski tečaj in izpit

12. 02. 2011

Poleti leta 1946 so cerkniški gasilci organizirali tečaj vožnje, ki je potekal na jezeru. Jezero je bilo  izsušeno, teren pa tako trden, da bi lahko po njem vozili s tankom. Več kot dvajset kandidatk in kandidatov se je pod vodstvom treh inštruktorjev učilo vožnje na gasilskemu kamionu,  starem vojaškem džemsu, Zgonc pa je posodil še svoj tovornjak, s katerim je sicer prevažal sifon.

V ozadju je Slivnica, tečaj je potekal v bližini mosta, v smeri proti naselju Dolenje Jezero.

Ameriški vojaški tovornjak znamke GMC (General Motors Corporation)  se pravilno izgovarja kot Dži-Em-Si, pri nas pa se je zanj takoj uveljavilo  ime džems. Vozila so bila proizvedena med leti 1941-1949 za vojaške namene, znana pa so bila po vzdržljivosti, zanesljivosti in prekomerni porabi bencina (dizlov takrat še ni bilo).

Glede na oznako na pokrovu motorja je bilo vozilo očitno iz fonda ameriške  pomoči povojni Evropi. Pomoč v hrani, zdravilih, obutvi, oblačilih in napotitvi strokovnjakov za obnovo kmetijstva, industrije in prometa je bila dogovorjena s sporazumom med vlado Demokratične Federativne Jugoslavije in Upravo združenih narodov za pomoč in obnovo (UNRRA= United Nations Relief and Rehabilitation Adminstration) v Beogradu leta 1945.

Tone Mihevc je znal voziti vse vrste vozil  od takrat, ko je bil mehanik v Meletovi delavnici, saj je moral, če je hotel avto popraviti, le-tega tudi sprovati (preizkusiti). Poleg Mihevca sta bila inštruktorja še Toni Mele in en gospod z Rakeka.
 

Na vrhu so Bajčkov Viko, Janko Vidrih in France Dragolič,  spredaj v sredini je Klemenova Slavka, desno od nje pa Tone Caserman in Tone Mihevc.

Pumparice in visoki škornji so bili zelo modni,  nosili so se tudi poleti.

Poligon so zarisali z žaganjem. Ko je Čeruga vadil vzvratno vožnjo v garažo, je po nesreči zapeljal naravnost v strugo, da je džems stal kar pokonci. A ker je kamion imel tri diferenciale, se je brez težav izvlekel iz nerodne situacije. 

Vozili so tudi po glavnih cestah, tja proti Kastavu, na obisk k Meletovim sorodnikom. Inštruktor je vendarle pametno presodil, da kandidati še niso zreli za vožnjo po hudo ovinkasti cesti proti Čabru, zato se je vse dobro izšlo.

Med udeleženci je bilo nekaj žensk, Brence Micka – Malnarjeva, Draga Matičič – Skalovcava… in nekaj mladincev, ki so bili še premladi, da bi tudi takoj dobili vozniško dovoljenje, zato so morali izpit ponovno opraviti kasneje.  Stane Urh – Čopetov pa je bil še tako majhen, da so ga morali med vožnjo podložiti  s pouštrom (blazino), da je videl čez volan.

Klikni za pregled izrezov

Kraj: Dolenje Jezero
Datum: poleti 1946
Avtor: neznan
Zbirka: Srečo Dragolič
Skenirano: 29.12.2010
Oblika: 5 fotografij

2 komentarja leave one →
  1. 14. 02. 2011 13:18

    Po slikah sodeč je bil to zabaven in družaben dogodek.

  2. Anonimno permalink
    30. 01. 2020 17:44

    Micka Brence mi je povedala, da je bilo udeležencev 46, večino tečaja so opravili med Begunjami in Selščkom, izpit pa po enem letu učenja prakse in teorije v Kočevju. Izpit so opravili vsi. Kljub starosti 98 let se je spomnila tudi tega, da so inštruktorju za darilo kupili avtomobilček igračko.

Dodajte komentar

%d bloggers like this: