Skip to content

1959 Cerknica – Nastop službe

15. 10. 2014

140703210Fotografija neznanega avtorja je nastala leta 1959 pred Splošnim gradbenim podjetjem Gradišče Cerknica. Mož na fotografiji je Danimir Mazi, ki je tega leta tu nastopil službo. Pod fotografijo je napis: »Nastop službe na Gradišču 1959«.

Takrat se je Dane zaposlil v tem podjetju. Že čez dve leti je postal direktor. V času, ko je postal direktor, je podjetje zaposlovalo okrog 80 delavcev. Nekaj let kasneje pa že okrog 300.

Kot se vidi na fotografiji, so takrat na Gradišču izdelovali tudi betonske odtočne cevi različnih dimenzij.

140703210-001Začetki cerkniškega gradbenega podjetja Gradišče so bili v nekdanjih barakah italijanske vojske, ki jih je le-ta zgradila ob okupaciji naših krajev. Prvo ime podjetja je bilo Remont, ki se je nato preimenovalo v Splošno gradbeno podjetje Gradišče Cerknica (dolgo časa potem, ko je bilo ime Gradišče že uveljavljeno, so ga domačini še vedno imenovali Remont).

Pod vodstvom direktorja Danimira Mazija je podjetje hitro napredovalo in kmalu postalo uspešno ter kvalitetno. Gradišče je gradilo tudi izven Slovenije. Kasneje se je podjetje iz Cerknice preselilo v Podskrajnik. Po odhodu Daneta Mazija v pokoj je začelo podjetje Gradišče pešati in je na žalost tudi propadlo. Škoda.

Kraj: Cerknica
Datum: 1959
Avtor: neznan
Zbirka: Danimir Mazi
Skenirano: 3. 7. 2014
Oblika: fotografija

Dodajte komentar

%d