Skip to content

1957 Cerknica – Proslavljanje 70-letnice v Sokolskem domu

3. 06. 2018

Za cerkniške gasilce je bila nedelja 7. julija 1957 velik dan, praznovali so sedemdesetletnico prostovoljnega gasilskega društva.

Priprave na ta veliki dogodek so potekale že nekaj časa prej. Takratni predsednik cerkniških gasilcev je bil Janez Otoničar, po domače Pocinov Janez.

Najprej so gasilci prikazali vajo, ki se je odvijala pri tovarni Brest. Nato so v slovesnem sprevodu korakali po cestah in ulicah Cerknice.

Takrat je bil Jože Žnidaršič že fotograf v Cerknici in je poleg mnogih drugih posnel tudi to fotografijo, ki prikazuje nekaj udeležencev proslavljanja v dvorani kulturnega doma v Cerknici.

O 70-letnici organiziranega prostovoljnega gasilstva v Cerknici je bilo v StarihSlikah objavljenih že več prispevkov in seveda fotografij (glej spodaj). Pri vseh, ki so nastale ob tem dogodku, je seveda zelo dobro tudi to, da je na vsaki fotografiji zabeležen naslov dogodka ter datum. Malo je tako lepo opremljenih fotografij.

Tu sem prepoznal le desnega možakarja. To je Jože Mele – Vrbči Jože iz Cerknice. Jože je bil nekaj časa tudi cerkniški župan.

Tu so, od leve:

  • Jože Lesar, direktor Bresta,
  • Matevž Hace, partizan in pisatelj,
  • Jože Telič, župan občine Cerknica.

Že objavljeni prispevki o sedemdeseti obletnici:

* 70-letnica PGD: 1, 2, 3, 4
* Gasilska parada: 1, 2, 3

Kraj: Cerknica
Datum: 1957
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Arhiv Gasilskega društva
Skenirano: 23. 3. 2017
Oblika: fotografija

Dodajte komentar

%d bloggers like this: