Skip to content

1966 Cerknica – Ansambel Raki

14. 02. 2023


Leta 1966 je potekalo v Cerknici snemanje oddaje »Pokaži, kaj znaš«.
Na njej je nastopil tudi ansambel Raki.

»Pokaži, kaj znaš« je bila najbolj priljubljena oddaja na RTV Ljubljana. Z nastopom v tej oddaj so postala prepoznavna danes slavna imena slovenske estrade: Lojze Slak, Aleksander Mežek, Elda Viler, New Swing Quartet, Majda Arh, Ivanka Kraševec in še mnogi drugi.

Radijska oddaja »Pokaži, kaj znaš« se je na Radiu Slovenija prvič predvajala leta 1955. Njen idejni snovalec in na začetku tudi voditelj je bil Marijan Vodopivec. Redaktorica je bila Marjanca Vojnovič, ki je leta 2010, že upokojena, za Dnevnik povedala:

»Naj takoj rečem, da je amaterizem v zabavno glasbo vstopil že v šestdesetih letih. Za oddajo »Pokaži kaj znaš« so potekale avdicije, na kateri so bili izbrani talenti, temu je pa sledila obdelava. Tako je Ivanka Kraševec prišla v Ljubljano na RTV Ljubljana potem, ko se je pojavila na avdiciji v Beli krajini. Na snemanju oddaje so se za sodelovanje, na primer, dogovorili Lojze Slak in Fantje s Praprotna, ki so v oddaji nastopali samostojno. Nastopil je celo Trio Lorenz in še marsikdo. Spominjam se fantastič­nega tenorja Džekija, ki so ga hoteli izšolati Avstrijci, vendar pa iz njega potem ni bilo nič. Če strogo vzamemo, so bili diletanti vsi kandidati, vendar pa sem imela na avdicijah s seboj recimo Boruta Lesjaka, ki je zadeve popravljal na licu mesta.”

  • Saksofon igra Janez Čekada,
  • Milan Steržaj je na trobenti,
  • Janez Korošec igra kontrabas.

  • S kitaro je Darč Vengust,
  • Marko Podobnik je bobnar.

Na tej prireditvi je nastopil še en rakovški ansambel, ženska skupina Žabe, kar smo že objavili.

Viri:

Kraj: Cerknica
Datum: 1966
Avtor: neznan
Zbirka: Franci Albreht
Skenirano: 16. 12. 2022
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: