Skip to content

1965 Rakek – Gremo v Škocjan!

8. 11. 2013
tags:

130826091Včasih nismo imeli televizije in interneta. Na Rakeku še knjižnice ne, samo kino. In ob lepih nedeljskih popoldnevih, ko sta se stara mama in mama zabavali v kuhinji, beri: pospravljali po kosilu, smo jo mi mahnili v Škocjan. Peš! Stric, ki je slikal, je sicer imel avto, ampak za tako pot, kot je vodila v Škocjan, ga je bilo preveč škoda. Nekje na poti tja je slikal svojo ženo Mojco in svojega očeta, mojega starega očeta.

Spomnim se, da je tudi snemal s kamero. Bil je tak, kot smo tudi vsi ostali Milavci – vedno moramo prvi imeti nove igračke. Ko smo čez leta gledali film, ki ga je posnel, sem se videla, kako se skrivam za rdečo jopico. Stari ata pa se ni spoznal in ko ga je stric vprašal, kdo je tisti možak, je odgovoril, da Jakobov Lovro. Seveda smo se vsi od srca nasmejali.

Sprašujem se, če se da danes še priti v Škocjan skozi gozd? Pa ne po Kunaverjevi poti. Ta je lepo urejena in markirana, za kar gre zahvala članom Turističnega društva Rakek. Hodili smo še po eni drugi poti, ki pa je najverjetneje zaraščena. Ob prvi priliki bo treba preveriti.

130826091-001Teta je bila fina gospa in je oblečena po tedanji zadnji modi. Očala, danes bi jim rekli “retro” in bi kar nekaj stala, so v stilu šestdesetih let. Stari ata pa je oblečen kot po navadi. In očitno je bilo precej toplo, ker je slekel suknjič. S palico si je pri hoji pomagal samo na dolge proge. Brez klobuka pa ni šel nikamor.

Kraj: pot z Rakeka v Rakov Škocjan
Datum: 1965
Avtor: Mojca Milavec, Marijina svakinja
Zbirka: Marija Milavec
Skenirano: 26. 8. 2013
Oblika: fotografija

Dodajte komentar

Discover more from Stare slike

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading

%d bloggers like this: