Skip to content

1957 Crikvenica – Počitnice

31. 05. 2014

140410856 Fotografija je nastala na plaži v Crikvenici leta 1957. Po fotografijo smo šli naslednji večer v atelje Foto Ivančič v Crikvenici.

V večji hiši v Crikvenici na Tomislavovi cesti je imel Peko čez poletje v najemu nekaj sob namenjenih počitnikovanju Pekovih uslužbencev. Oče nas je prijavil in smo se odpravili.

Najprej z avtobusom do Rakeka in nato z vlakom do Reke. Ne vem kako je zdaj, vendar takrat sta bili reška avtobusna postaja in kolodvor precej narazen, tako, da smo do avtobusa kar dolgo pešačili. Med hojo od kolodvora do avtobusne postaje smo srečali Acota, ki je takrat živel na Reki, takoj po vojni pa je živel v Cerknici in je na Slivnici pasel jance. Aco nam je pomagal nesti prtljago do avtobusa.Od Reke do Crikvenice smo se peljali z avtobusom.

V Crikvenici smo letovali en teden. Takrat so v Crikvenici letovali tudi Brestovci iz Cerknice, s katerimi smo se srečevali ob večernih sprehodih in tudi na plaži.

V tistih dneh je v Crikvenici pristala velika jugoslovanska ladja Partizanka, katere notranjost smo si ogledali.

140410856-001 Med tem letovanjem smo se nekega dne peljali s čolnom čez morje do Šila na Krku. Nazaj grede se je razbesnela zelo huda nevihta. Z nami sta se poleg čolnarja peljala tudi Džanić Dževad in njegova žena Dževida, ki sta bila zaposlena v Pekovi trgovini v Banja Luki.Na fotografiji smo moja mama, sestra in jaz.

Labod pa je bil fotografov.

Kraj: Crikvenica
Datum: 1957
Avtor: Foto Ivančič, Crikvenica
Zbirka: Dušan Gogala
Skenirano: 10. 4. 2014
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d