Skip to content

1977 Postojna – Stadion VII.

11. 12. 2018

Vse je pripravljeno za podelitev nagrad tekmovalcem, ki so se najbolje odrezali. Med oficirji in civilisti so dekleta v slovenskih narodnih nošah, ki bodo pomagala pri razdeljevanju nagrad. Na sliki sem prepoznala partijsko (Proletarci vseh dežel, zdržite združite se!) in jugoslovansko zastavo ter dolgoletnega predsednika tovariša Tita.

Ne le šport, temveč tudi druženje in utrjevanje medsebojnih vezi je bilo tekmovanje, ki se ga je udeležilo več kot 800 športnikov, sledilo je tekmovanje v Mariboru od 29. junija do 4. julija, ki pa je gostilo več kot 1200 športnikov vojakov.

Prvenstvo se je zaključilo v nedeljo, 5. junija 1977, in je potekalo tudi v počastitev Titovih in partijskih jubilejev. Svečano ga je zaključil poveljnik Ljubljanskega armadnega območja Franc Tavčar – Rok. Potrdilo je svojo vlogo družbenopolitične manifestacije, manifestacije bratstva in enotnosti, tovarištva ter visoko moralno in športno zavest vseh nastopajočih. Rezultati so bili več kot zadovoljivi. V plavanju so v ekipni konkurenci zmagali Mariborčani in prav tako v odbojki, v judu Postojnčani, v rokometu Celjani, v streljanju Ljubljančani, v vojaškem mnogoboju Postojnčani in v atletiki, v ekipni konkurenci, Kranjčani. Končni vrstni red ekip je bil naslednji: 1. Postojna, 2. Kranj, 3. Maribor, 4. Ajdovščina, 5. Ljubljana. 6. Celje, 7. Novo mesto, 8. Vrhnika.

S prti pogrnjene mize, ki se upogibajo po težo “žlahtnih kovin” čakajo prejemnike priznanj.

 

Viri:

  • Novi tednik: glasilo občinskih konferenc SZDL (09.06.1977), letnik 31, številka 23. URN:NBN:SI:DOC-QSEO0DVW from http://www.dlib.si
  • Tednik, LETO XXX., Št. 22, Ptuj, 9. junija 1977, CENA 3 DINARJE, GLASILO SOCIALISTIČNE ZVEZE DELOVNEGA LJUDSTVA.

Kraj: Postojna
Datum: junij 1977
Avtor: Brane Fatur
Zbirka: Brane Fatur
Skenirano: 1. 10. 2018
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: