Skip to content

Sveta Trojica 1973/74 – 1. in 2. razred

16. 10. 2023


V vrsti stojijo: Danica Kraševec 1.r (Hribarjevo), Ludvik Mramor 2.r (Ulaka), Jana Škrlj 1.r (Sleme), Alojzij Seljak 1.r (Lovranovo), Danica Mestek 1.r (Bočkovo-Graben), Sonja Otoničar 1.r (Hribarjevo), Milan Otoničar 1.r (Sleme), Dušan Klančar 2.r (Zales), Metod Kraševec 2.r (Jeršanovo), Franci Mestek 1.r (Hiteno), Bojan Korošec 2.r (Hiteno) in za njimi stoji razredničarka Milka Mišič. Prav zadaj ob šoli pa vse dogajanje opazuje starejši učenec Darko Žnidaršič iz Malnov.

Tudi v tem razredu so skupaj učenci prvega in drugega razreda. Lastnik slike je tedaj obiskoval že drugi razred. Poleg njega stoji za glavo višja deklica, ki je šele prvošolka. Ja, mati narava nas pač različno obdari. Nekateri so manjši, drugi večji, eni se hitro potegnejo v višino, spet drugi rastejo enakomerno in počasi. Kdaj pa vsi skupaj odrastejo, je pa že težje vprašanje.


Razredničarka Milka Mišič je bila doma iz Studenca. Bila je zelo spretna v ročnih delih, zelo lepo je kvačkala. Bila je tudi zelo dobra pripovedovalka in tudi režiserka. Skupaj z učenci je rada pripravila igre ob raznih kulturnih prireditvah.

Viri:

  • Ludvik Mramor
  • Marja Lončar
  • Jana Škrlj

Kraj: Sveta Trojica
Datum: 1973/74
Avtor: Jože Žnidaršič st.
Zbirka: Ludvik Mramor
Skenirano: 10. 5. 2023
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: