Skip to content

1955 Postojna – Šolska malica

25. 10. 2018

Nižja gimnazija Postojna, ki smo jo obiskovali iz našega področja, dokler ni zaživela na Rakeku osemletka. Malica ob glavnem odmoru. Ne vem, pred čigav objektiv smo se postavili na dvorišču za šolo, ki je bila takrat na Ljubljanski cesti, kjer je danes Ljudska univerza v Postojni.

Dobro se še spomnim, kako reda med dijaki med odmori niso delali profesorji, ti so se tiščali bolj v zbornici, red med dijaki je delal in nas preganjal sluga oziroma hišnik Polde. Nič mu ni bilo prav, karkoli smo med odmorom počeli, čeprav gotovo nismo bili angelčki.

Tu za šolo na peščenem in prašnem dvorišču smo, ko je bilo lepo vreme, malicali in takoj nato že nabijali žogo. Če pa smo imeli kako uro prosto, smo igrali nogomet na bližnjem betonskem košarkarskem igrišču. Tu smo fantje vozači tudi prebili čas do odhoda vlaka proti Rakeku, tako da smo na koncu morali prav divjati proti železniški postaji, da smo ga ujeli.

Prav z užitkom smo se lotili vsak svojega sendviča, in tudi fotografiranje nas ni oviralo, da ne bi še naprej veselo in z užitkom malicali. Res smo morali biti prestradani, da smo si za fotografiranje komaj odtegnili sendviče od ust, pa še to ne vsi, kar se na fotografiji očitno lepo vidi.

Stojijo od leve:

  • Andrej Podobnik iz Rakeka,
  • Peter Drole iz Rakeka,
  • Jurij Koščak iz Rakeka.

Čepijo od leve:

  • Franc Perko iz Slivic,
  • Franc Udovič – Lenčkov iz Unca,
  • Tone Urbas iz Ivanjega sela.

Kraj: Postojna
Datum: 1955
Avtor: neznan
Zbirka: Franc Perko
Skenirano: 8. 10. 2018
Oblika: fotografija

No comments yet

Dodajte komentar

%d bloggers like this: