Skip to content

1966 Cerknica – Garaži

31. 05. 2018

Cerkniški gasilci so imeli svoje orodišče v Urbancovem taboru na placu. Cevi pa so sušili v sušilnem stolpu v Štalci na Mali gasi, kjer so za svoje potrebe uporabljali tudi dvorano, ki je bila sicer namenjena cerkniški godbi. 

Nerodno je bilo imeti gasilsko opremo na več lokacijah. Pa tudi za gasilski avto in vedno več opreme ni bilo prostora v Urbancovem taboru. Zato so se gasilci odločili zgraditi nov dom, oziroma k štalci prizidati dve garaži. Garaži so postavili v gredo nasproti Zajcove hiše med Štalco in Ronkotovim skednjem.

Otvoritev novih garaž je bila za gasilce velika pridobitev, ki so jo povezali s slavnostjo ob 75. letnici gasilskega društva.

Cerkniškemu gasilskemu avtomobilu smo rekli Julka, ki je bil za takratne čase sodoben gasilni avto. Izdelan je bil v mariborski tovarni avtomobilov in je nosil registrsko številko LJ 147-61, pred letom 1965 pa je imel drugo številko, ki se je začela z začetno črko S, saj je bil kupljen precej pred letom 1965, ko se je način označevanja na registrskih tablicah spremenil.

Kraj: Cerknica
Datum: 1966
Avtor: neznan
Zbirka: Miha Melink
Skenirano: 13. 12. 2016
Oblika: fotografija

No comments yet

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: